Kuva: Senja Rapila

Jenni Vartiainen, 35, ikäkriisistä: "Olin todella huono parikymppinen"

14.06.2018 15:15 - Katariina Auvinen

Vartiainen kertoo, että parikymppisenä olo oli erittäin raskasta aikaa.

Laulaja Jenni Vartiaisen, 35, faneja hemmotellaan tänä vuonna, kun nainen julkaisee syksyllä uuden levyn. Esimakua saatiin Voulez-Vous -sinkusta, joka näki päivänvalon viime viikolla. Vartiainen kertoo Voice.fi:lle antamassaan haastattelussa, että 16 vuotta musiikkiuralla ei ole saanut hänen intoaan laantumaan. 

Alkujaan Vartiainen suunnitteli ylioppilaskirjoitusten jälkeen muuttoa ulkomaille, mutta polku vei musiikin pariin. Nainen on yksi Suomen musagenren kokeneimpia naisartisteja, mutta mitään ikäkriisiä hän ei ole kokenut alati nuorentuneella alalla. 

- Tavallaan kolmekymppisenä ymmärsin sen, että nyt ei olla ihan parikymppisiä, mutta minulla ei ollut sen ihmeempää ikäkriisiä. Sen sijaan olin todella huono parikymppinen. Odotin sitä, että vanhenen, jotta sisäinen ja ulkoinen maailmani kohtaisivat paremmin. Nyt olen huomannut, että niin siinä kävikin, hän kertoo. 

Vartiainen kertoo, että hänkin kipuili monen muun parikymppisen kanssa uraan ja elämän suuntaan liittyvissä asioissa. 

- Parikymppisenä olo on raskasta. Oikeastaan siitä eteenpäin menevät kymmenen vuotta määrittävät todella paljon loppuelämääsi ja sitä, mihin suuntaan lähdet tai mitä koet. Olen todella onnellinen, että se vaihe on ohitse, Vartiainen pohtii. 

Nykyisin hän on kiitollinen, että viimeiset kymmenen vuotta ovat opettaneet naiselle lempeyttä ja rajoja. 

- Voisin hyvin olla tässä vaiheessa jo sitä mieltä, että kaikki on musiikkimaailman kohdalta nähty. Olen onnellinen, että sellaisia kolhuja ei ole tullut, etten olisi valmis jatkamaan ja avaamaan taas uutta sivua elämässäni musiikin osalta, hän kertoo. 

Parikymppisen Jennin ei tarvitsisi olla niin julma 

Jos Jenni Vartiainen pystyisi, hän kertoisi parikymppiselle Jennille, että itselle ei tarvitsisi olla niin julma. Tiukka yksilöurheilijan mentaliteetti kohosi välillä pintaan liiaksikin, jonka vuoksi asiat puskettiin läpi sietokyvyn rajamailla. Vartiainen harrasti taitoluistelua SM-tasolla 16-vuotiaaksi saakka. 

- Jopa ympärillä olevat ihmiset sanoivat minulle, että suhtaudun musiikkiin kuin urheilusuoritukseen. Tietysti sillä tavalla tuli myös tuloksia, mutta nykyisin osaan olla itselleni lempeämpi. Vaikka ihmiset kertoivat minulle sen, en kuitenkaan ymmärtänyt asiaa kuin vasta viime vuosina.

Vartiainen kertoo, että hän tunnistaa itsestään ja muista menestyvistä artisteista samanlaisen piirteen.

- Ne ihmiset ovat hyvin päämäärätietoisia, koska on niin kova tarve näyttää, mihin pystyy. Silloin ei pieniä kolotuksia valita ja joskus se vaatii sen, että menet jopa yli niiden omien rajojen. Nyt olen ymmärtänyt, ettei koko ajan tarvitse olla niin julmetunlaisessa prässissä, hän miettii. 

Lue myös: Etäiseksi haukuttu Jenni Vartiainen Annassa: "En ole tietoisesti pyrkinyt olemaan mystinen"

Kilpailut

Uusimmat