Kuva: Getty Images

Shakira veti epäsoveliaana pidetyn fanituotteen pois myynnistä - verrattiin natsisymboliin

26.06.2018 22:45 - Iiro Myllymäki

Shakiran kiertuejärjestäjä on pahoitellut tahatonta yhtäläisyyttä natsien käyttämään symboliin.

Poptähti Shakira, 41, on vetänyt myynnistä pois uuden maailmankiertueensa yhteydessä myydyn fanituotteen. Kaulakorun kuvion nähtiin muistuttavan liikaa natsien käyttämää musta aurinko -symbolia. Metro.co.uk kirjoittaa, että Shakiran kiertuejärjestäjä Live Nation on pahoitellut tuotteen myyntiä tiedotteessa.

”Live Nationin suunnittelema kaulakoru Shakiran El Dorado -maailmankiertueelle pohjautui esikolumbiaaniseen kuvastoon. Kuitenkin osa faneista on ilmaissut huolensa siitä, että koru muistuttaa tahattomasti uusnatsistista kuvastoa. Pahoittelemme vilpittömästi tätä tahatonta yhteneväisyyttä, ja olemme vetäneet tuotteen pois kiertuetuotteiden joukosta”, Live Nation kirjoittaa tiedotteessaan.

Alun perin yliluonnollisessa merkityksessä käytetty symboli otettiin käyttöön saksalaisten natsien piirissä, ja myös monet uusnatsiryhmittymät ovat sittemmin omaksuneet symbolin omiin tarkoituksiinsa. Symbolia on käytetty paitsi Shakiran synnyinseuduilla Etelä-Amerikassa, myös viikinkien ja kelttiläisen kulttuurin piirissä.

Lue myös: Shakira antoi äänensä Disneyn animaatioon - vaati suuria muutoksia hahmon ulkonäköön

Lähde: Metro.co.uk

Kilpailut

Uusimmat