Kuva: Senja Rapila

Anssi Kela löysi traagisesti kuolleen isänsä vanhan pianon itselleen - jakoi upean tarinan

06.08.2018 15:01 - Katariina Auvinen

Kelan isä kuoli auto-onnettomuudessa vuonna 1985.

Laulaja Anssi Kela julkaisi Instagramissa tunteikkaan tarinan isästään Juha Kelasta ja tämän vanhoista soittimista. Kelan isä oli muusikko, joka soitti gospelyhtye Pro Fidessä. Tuolloin nuori Anssi kertoi hiippaileensa usein isänsä työhuoneeseensa, jossa hän tutki soittimia, kytki syntikkaan virran, ja kuunteli antaumuksella sen päästämiä ääniä. 

Perhettä kohtasi kuitenkin suuri suru, kun isä kuoli auto-onnettomuudessa vuonna 1985. Sen jälkeen soittimet Pro Fide -yhtye tuli hakemaan soittimet pois. Kela on kertonut, että mitä ilmeisimmin soittimet olivat vielä yhtyeen taustaorganisaation omaisuutta, jonka vuoksi perhe ei niitä voinut pitää. 

"Muistan kuitenkin hyvin tuon päivän: kun soittimia vietiin ulos talosta, niin minusta tuntui kuin isääni kannettaisiin pois. Mitään hänestä ei ollut enää läsnä."

Kela kertoo, että hän on vanhemmiten ostanut hiljalleen samanlaisia soittimia takaisin, koska hänelle on herännyt sellainen tarve. Yksi palanen on kuitenkin vielä tähän saakka puuttunut, Yamaha-piano. Muusikkoa kohtasi melkoinen yllätys, kun hän näki myynti-ilmoituksen. 

"Iso pala on kuitenkin puuttunut: se Yamahan piano. Ne ovat todella harvinaisia, niitä ei näe juuri koskaan myynnissä. Olen silti haaveillut sellaisesta, rakastan tuon pianon erittäin tunnusomaista ääntä, joka on olennainen osa 80-luvun soundimaailmaa.

Viime viikolla sain veljeltäni Villeltä viestin: hän oli bongannut Facebookin soitinmyyntiryhmässä ilmoituksen Yamaha CP-70B:stä. Myyjän profiilin mukaan meillä oli pari yhteistä kaveria. Molemmat entisiä Pro Fiden jäseniä. Voisiko se olla... Soitin myyjälle. Kyllä! Hän oli ostanut soittimen Pro Fide -yhtyeeltä 90-luvun alussa. Faijan vanha piano.

Yamaha seisoo nyt työhuoneessani. Se on palannut kotiin. Soitan samoja koskettimia kuin isäni aikanaan. Kosketan häntä pianon kautta. Ja hän koskettaa minua."

Lue myös: Anssi Kela kompastui kesken keikkansa - mursi jalkansa!

Lähde: Instagram 

Kilpailut

Uusimmat