Kuva: Senja Rapila

Pekka Poudan ja TTK-valmentaja Jutta Heleniuksen välillä hillitön kemia - "Tämä on pervo tilanne!"

15.08.2018 16:45 - Iiro Myllymäki

Tanssii tähtien kanssa -ohjelmaan osallistuva meteorologi on nopeasti löytänyt yhteisen sävelen tanssinopettajansa kanssa.

Rakastettu meteorologi Pekka Pouta, 50, on yksi tulevan Tanssii tähtien kanssa -kauden kilpailijoista. Tanssin pyörteisiin miestä johdattelee aiemmilta TTK-kausilta tuttu Jutta Helenius. Kaksikon välistä kemiaa ja hersyvää huumoria on mahdoton olla huomaamatta ohjelman pressitilaisuudessa. Pouta ja Helenius puhkeavat kesken haastattelun esittelemään lukuisia taivutuksia ja tanssiposeerauksia Poudan aloitteesta. Kaikenlainen jännityksestä kielivä jäykistely on tipotiessään, vaikka kaksikko ei tunne toisiaan entuudestaan. Tämä on Poudan ja Heleniuksen tapa suhtautua eriskummalliseen tilanteeseen, kun pitää olla ventovieraan kanssa iholla.

- Olemme kaksi kertaa tavanneet ohimennen ennen tätä. Miten muuten tällaiseen tilanteeseen voi suhtautua kuin huumorilla ja täysin repeämällä? Tämä on niin epänormaali ja täysin pervo tilanne, Pekka Pouta nauraa Voice.fi:n haastattelussa.

- Aika hillitöntä menoa tulee varmasti olemaan, Helenius komppaa.

Haastattelun lomassa pari intoutuu villeihin taivutuksiin. (kuva: Senja Rapila)

Tanssii tähtien kanssa on osallistujilleen rankka prosessi sekä fyysisesti että henkisesti. Uutta oppia pitää omaksua hurjalla tahdilla, eikä loukkaantumisten, väsymyksen tai jännityksen saa antaa näkyä viikoittaisissa glamouria tihkuvissa suorissa lähetyksissä. Pekka Pouta tiedostaa, että ohjelma vaatii paljon.

- Pitää oppia mahdollisimman paljon, muuttua mahdollisimman paljon, tiputtaa viisi kiloa painoa ja saada ryhti kuntoon, jotta pystyy taas juoksemaan. Kaikennäköinen elämänhallinta palaa tämän ohjelman myötä ja lopulta tulen varmaan uskoon, Pouta sanoo pilke silmäkulmassa ja saa tanssiparinsa räjähtämään nauruun. Niin räjähtää Pekkakin.

"En ole kilpailuhenkinen"

Pekka Pouta kertoo, että hänellä ei ole minkäänlaista tanssillista taustaa. Hän on kuitenkin juossut paljon, ja hän on osallistunut useammalle maratonille ja puolimaratonille. Muutama vuosi sitten juoksemiset jäivät, kun miehelle tuli selkävaivoja. Sittemmin Pouta on käynyt ahkerasti kuntosalilla. Nyt kuntosali vaihtuu tanssisaliin.

Pari ei aio ottaa kilpailua liian vakavasti, vaikka he haluavatkin päästä kisassa mahdollisimman pitkälle.

- Viihdehommissa tässä loppujen lopuksi ollaan. En ole ikinä ollut kauhean kilpailuhenkinen. En tiedä, haittaako se, Pouta sanoo ja katsoo kysyvästi Heleniukseen päin.

- Ei haittaa, Helenius toteaa ykskantaan.

(kuva: Senja Rapila)

Tämä asenne poikkeaa monien muiden tanssiparien kilpailuhenkisemmästä suhtautumisesta. Esimerkiksi kansanedustaja Jaana Pelkonen ja tubettaja-laulaja Tuure Boelius ovat tunnustautuneet kilpailuhenkisiksi ihmisiksi.

Tanssii tähtien kanssa -ohjelman 11. kausi alkaa MTV3-kanavalla sunnuntaina 16. syyskuuta.

Lue myös: Vuoden homona palkittu Tuure Boelius, 17, TTK-kisaan - "Olisin voinut tanssia myös miehen kanssa"

Lue myös: Juontaja Aki Linnanahde mukaan Tanssii tähtien kanssa -kisaan - "Olen alkanut jo elää kuin tanssija"

Kilpailut

Uusimmat