Kuva: Getty Images

Amy Winehouse olisi täyttänyt tänään 35 vuotta - upeasti alkanut ura päättyi karulla tavalla

14.09.2018 16:15 - Katariina Auvinen

Naisen kuolemasta tuli heinäkuussa kuluneeksi seitsemän vuotta.

Legendaarisen tummasta äänestä tunnettu Amy Winehouse olisi täyttänyt tänään perjantaina 14. syyskuuta 35 vuotta. Sen sijaan Winehouse menehtyi monelle rokkarille tyypillisenä ikänä eli 27-vuotiaana. 

Naisen uran syöksykierre alkoi jo monta vuotta ennen kohtalokasta päivää heinäkuussa vuonna 2011. Winehouse oli otsikoissa niin humala- ja huumesekoilujensa vuoksi monen vuoden ajan ja hän kärsi masennuksesta, joka purkautui muun muassa viiltelynä. Hänet löydettiin kotoaan menehtyneenä ja kuolinsyyksi paljastui alkoholimyrkytys. 

Amy Winehouse 2000-luvun alussa ennen megamenestykseen nousemistaan. (kuva: Getty Images )

Naisen verestä mitattiin alkoholia yhteensä 4.16 promillea. 

Winehouse nousi julkisuuteen vuonna 2003, kun hänen albuminsa nousi hyville sijoituksille. Muutama vuosi myöhemmin Winehouse muutti ulkonäköään radikaalisti, vahvasta meikistä ja korkeasta kampauksesta tuli naisen tavaramerkit. 

Suursuosioon Winehouse nousi, kun hän julkaisi albumin Back to Black vuonna 2006. Single Rehab nousi yhdeksi albumin suosituimmista kappaleista. Kappale kertoi siitä, että Winehouse ei halunnut mennä vieroitushoitoon. Jo tuolloin naisen alkoholinkulutus alkoi haitata hänen uraansa. Se johti muutamaan sekavaan televisioesiintymiseen, joka sai fanit huolestumaan naisen hyvinvoinnista. 

Vahva meikki oli naisen tavaramerkki jo 2003, mutta vasta 2005 naisen tyyli muuttui todella radikaalisti. (kuva: Getty Images )

Sen lisäksi nainen laihtui melkein olemattomaksi, koska ei omien sanojensa mukaan muistanut syödä. Hän jäi kiinni myös huumeiden käyttämisestä.

Back to Black -albumi jäi naisen viimeiseksi. Hän konsertoi usein, mutta keikatkin harvenivat, koska järjestävät eivät tienneet koskaan missä kunnossa nainen tulisi esiintymään. Joskus hänet buuattiin lavalta pois, koska nainen ei muistanut kappaleidensa sanoja. 

(kuva: Getty Images )

Yksi pahimmista keikoista tapahtui kuitenkin vain alle kuukausi ennen naisen menehtymistä. Winehousen oli määrä esiintyä Belgradissa, mutta koko keikka meni täysin penkin alle, naisen oltua niin sekaisin, ettei hän tiennyt ympäröivästä maailmasta mitään. 

Surullisin keikka nähtiin Belgradissa kesäkuussa 2011 vain alle kuukausi ennen naisen kuolemaa. (kuva: Getty Images )

Winehouse buuattiin lavalta, koska hän oli liian sekaisin esiintyäkseen. (kuva: Getty Images )

Winehousen kunniaksi pystytettiin patsas, joka paljastettiin vuonna 2014 Lontoossa. Hänet haudattiin Lontoossa heinäkuun lopulla. Fanit muistivat naista tuhansilla kirjeillä ja kukilla, joita he toivat Winehousen talon eteen. 

(kuva: Getty images )

Lue myös: Amy Winehousen isä uskoo tyttärensä haamun liikkuvan talossaan: "Hän katselee minua"

Lähde: The Sun & Guardian 

Kilpailut

Uusimmat