Kuva: Shutterstock

Tiesitkö, kuinka peruna kuoritaan helposti tai miten sitruunasta puristetaan mehut ulos? Katso video

02.10.2018 15:45 - Lauri Kujanpää

Viinipullon saa yksinkertaisesti auki sytkärillä.

Keittiö on paikka, jossa kiire ja rauhallisuus saavat uusia merkityksiä. Ruoanlaitto arkisin saattaa joskus vaatia erilaisia temppuja, jotta siitä suoriutuu nopeasti, kun taas rauhallinen viikonloppuillallinen voi viedä aikaa ja rentouttaa.

5-Minute Crafts -niminen kanava on julkaissut YouTubessa hauskan videon, jossa esitellään jopa 40 erilaista toimivaa niksiä joka kodin keittiöön. Oli sinulla sitten kiire tai ei, näistä vinkeistä on varmasti hyötyä.

Videolta löydät muun muassa seuraavat tehokkaat neuvot:

1. Viinipullon avaaminen

Jos viinipullon korkki on tiukasi jumissa, tee näin - avaa korkkia hieman sivuilta puukolla ja sen jälkeen lämmitä kaulansuuta sytkärillä. Näin korkin pitäisi tulla ulos lämpölaajenemisen ansiosta.

2. Mehun puristaminen sitruunasta

Ota hammastitkku ja tee sillä pieni reikä sitruunan kylkeen. Purista sitruunaa hellästi ja mehu valuu pienesä reijästä haluamaasi paikkaan - esimerkiksi kalaruokiin tai drinkkeihin.

3. Perunan kuoriminen

Ota kuuma peruna suoraan kiehuvasta keitinvedestä ja laita se jääkylmään veteen. Paina puukolla syvästi keskeltä ja tee viilto koko perunan halkasijalta. Näin pystyt vain vetämään kuorenpuolikkaat märästä perunasta pois. 

Katso hauskat ja toimivat temput alta!

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat