Kuva: Shutterstock

Pettikö suojaus? Lue vinkit, jotka auttavat kondomin rikkoutuessa

06.10.2018 18:15 - Lauri Kujanpää / lauri.kujanpaa@bauermedia.fi

Tärkeintä on varmistaa aluksi, että kondomi on ehjä.

Harrastatko usein seksiä kondomin kanssa ja mietit sen olevan täysin turvallista? Toki kondomi suojaa paljolta, mutta tietyt asiat olisi hyvä varmistaa ennen seksiä, seksin aikana sekä seksin jälkeen.

Joskus voi käydä niinkin ikävästi, että kondomi on rikki tai suojaus pettää muutenkin. Mitä silloin voi tehdä? Men´s Health -sivusto on jakanut neuvoja siihen tilanteeseen, kun suojaus on puutteellinen.

1. Jos huomaat kondomisi olevan rikki kesken puuhien, lopeta välittömästi ja korvaa se uudella. Suojaus on puutteellinen, jos kumipinta on rikki.

2. Jos olet ehtinyt ejakuloida ja huomaat kondomin olevan rikki, juokse heti vessaan ja virtsaa . Pyydä myös kumppania tekemään sama ja peskää heti sukupuolielimet.

- Periaatteessa seksin jälkeinen virtsaaminen voi suojata bakteereilta ja viruksilta. Muista myös peseytä välittömästi, sanoo tohtori Karen Brodman

3. Jos pelkäätte raskautta, kannattaa miettiä myös jälkiehkäisyä. Se on New Yorkissa asuva gynekologi.

4. Muista myös tehdä sukupuolitautitesti. Rikkinäinen kondomi ei suojaa taudeilta.

5. Muista pukea kondomi oikein. Jos kondomi repsottaa tai se on väärin laittettu, saati väärän kokoinen, se voi luiskahtaa kesken toimien ja suojaus pettää.

6. Ja se kaikkein tärkein: ennaltaehkäisy. Muista tarkistaa, että kondomi on ehjä ja tee tarkastus säännöllisesti, jos sinulla on useita käyttämättömiä kondomeja. 

Lue myös: "Maailman isoin" kondomi tuli myyntiin - sisään mahtuu Pringles-purkin paksuinen varustus

Lue myös: Voiko vanhentunutta kondomia käyttää? Asiantuntijat kertovat

Lähde: Men´s Health

Kilpailut

Uusimmat