Kuva: Emmi Moilanen

Tuukka Temonen Valmentaja-elokuvan odotettua pienemmistä katsojaluvuista: "Tässä isoin syy"

25.10.2018 13:45 - Henna Koste

Valmentaja-elokuva ei kerännyt elokuvateatteriin suuria massoja ensi-illan jälkeen. Ohjaaja Temonen tietää, että luvut eivät ole poikkeuksellisen huonoja.

Tuukka Temosen ohjaama Valmentaja-elokuva sai ensi-iltansa 17. lokakuuta. Jari Sarasvuosta kertova elokuva ei kuitenkaan löytänyt toivotulla tavalla katsojiaan, vaan alkuviikosta Temonen totesi virallisten katsojalukujen olevan vain 7317, joista suuri osa koostuu ennakkonäytöksistä.

Voice.fi:n haastattelussa Temonen nostaa yhdeksi selitykseksi odotettua huonommille katsojaluvuille markkinoinnin – tai sen puutteen.

- Se ei tavoittanut hirveästi ihmisiä. Se on tavoittanut viestintäalan ihmiset ja Helsingissä he, jotka näitä seuraavat, mutta ei se hirveästi ole eteenpäin levinnyt. Markkinointi on ollut aika pientä. Luulen, että se on isoin syy, Temonen sanoo.

Samaan elokuvissa pyörii Bradley Cooperin ja Lady Gagan tähdittämä A Star Is Born. Temonen kuvailee, että he kisaavat samoista katsojista. 

- Nyt se kohdeyleisö valitsi ekana sen. Se ei tarkoita, etteivätkö he saattaisi mennä katsomaan myös Valmentajaa jossain välissä, Temonen toteaa.

Vaikka viihdeotsikot ovat olleet kärkkäitä ja floppaaminen on ollut avainsana, ei Temonen pidä tilannetta lainkaan yhtä onnettomana.

- Jos ajatellaan viiden päivän lukuja, jotka ovat 7300, nehän eivät ole missään nimessä huonot, jos verrataan normaaleihin kotimaisiin elokuviin tai kansainvälisiinkin. Laadukas norjalainen elokuva U - July 22 tuli periaatteessa samana päivänä ensi-iltaan, sillä on noin 400 katsojaa. Jussi-voittaja Armomurhaajalla oli koko elokuvateatteri-elinkaarensa aikana noin 2000 katsojaa, Temonen huomauttaa.

Mies korostaa, että hän pystyy myöntämään, että oletti katsojalukujen olevan tässä vaiheessa isommat.

- Joku alalla olisi kuitenkin sanonut, että nyt se floppasi tai ei mennyt, kuten odotettiin. Sanon sen enemmin itse ääneen, Temonen sanoo.

Voice.fi, Radio Nova, Iskelmä, Radio City ja SuomiRock ovat osa Bauer Mediaa.

Lue myös: Jari Sarasvuosta kertovasta Valmentaja-elokuvasta ensimmäinen traileri - katso

Kilpailut

Uusimmat