"Rokki ei kuole koskaan", sanoo Sami Yaffa ja puhuu suomalaisen musiikin nykytilasta

08.11.2018 22:45 - Lauri Kujanpää / lauri.kujanpaa@bauermedia.fi

Sami Yaffa soittaa tällä hetkellä bassoa Michael Monroe -yhtyeessä.

Legendaarinen Hanoi Rocks -basisti Sami Yaffa sanoi Voice.Fille Radio SuomiRockin Eläköön Suomirock -gaalassa, että suomalaista musiikkia vaivaa tietynlainen laimeus.

- Rokki on aina rokkia, mutta Suomessa on liikaa sellaista liian laimeaa kamaa. Hommasta puuttuu yty ja kun tehdään koneilla, niin se kuulostaakin siltä. Konemusiikissa ei sinällään ole mitään vikaa, mutta se pitää tehdä hyvin.

Mediat ovat jaksaneet huudella siitä, kuinka rokki on kuollut. Muun muassa kitarajätti Gibson ilmoitti konkurssistaan ja rokkibändit eivät aina päädy listoille. Tähän Yaffalla on sanottavansa.

- Gibsonin konkurssi johtui siitä, että ne sijoittivat rahansa skeidaan, ei siitä, että kitarat eivät myy. Tämä kaikki on vaan levy-yhtiöiden propagandaa, Yaffa kertoo ja jatkaa:

- No worries, rokki ei kuole koskaan. Koko ajan tulee uusia artisteja ja sähkökitarat löytävät kyllä soittajansa. Nykyään tehdään niin paljon samanlaista musiikkia samoilla koneilla ja samoilla rumpubiiteillä, joten ihmiset kaipaavat muutakin. Rokissa on kuitenkin aina se ydin ja se kiinnostaa jengiä. Musiikissa pitää olla jotain omaa.

Michael Monroe -yhtyeessä tällä hetkellä bassoa soittava Yaffa on esiintynyt areenoilla, klubeilla ja konserttisaleissa. Yaffa sanookin, että konserttisaleissa tilanne on hieman erilainen kuin muissa paikoissa.

- Konserttisalit on kyllä jees, ei siinä mitään. Outoa niissä on se, että jengi istuu alussa ja näyttää ihmettelevän. Kyllä ne kuitenkin siitä aina nousee ja innostuu meiningistä. Nyt rundilla tehtiin niin, että soitettiin akustisestikin setin välissä! Oli hienoa antaa hien kuivua ja sitten taas vetää täysillä, Yaffa iloitsee.

Radio SuomiRockin Aamun juontaja Ville Kinaret ja Sami Yaffa tekevät yhdessä Klassikoiden Kullankaivajat -nimistä ohjelmaa. Voit kuunnella jaksot Radio Play -palvelusta. Radio Suomirock ja Voice.fi ovat osa Bauer Mediaa.

Kilpailut

Uusimmat