Kuva: Shutterstock

Muista tylsistyä, sillä aivot nauttivat siitä - lue, miksi

14.11.2018 12:45 - Lauri Kujanpää / lauri.kujanpaa@bauermedia.fi

Tylsistyminen auttaa elämään hetkessä ja käsittelemään alitajuntaisesti tunne-elämää.

Nykypäivänä tylsistyminen ei iske enää samalla tavalla kuin ennen vanhaan. Älylaitteet, tietokoneet ja tv-palvelut tarjoavat loputtomasti viihdettä eivätkä aivot ehdi miettiä, mitäköhän sitä tekisi.

Aivot kuitenkin kaipaavat tylsistymistä, sillä silloin ne aktivoituvat keksimään asioita. EliteDaily-lehden mukaan on tärkeää tuntea tylsyyttä, jotta ihminen ehtii jäsennellä aivoissaan tapahtuvia prosesseja sekä kehittämään luovuttaan.

Sivusto jakoi neljä erilaista asiaa, miksi tylsistyminen välillä kannattaa. Lue alta!

1. Opettaa aivoja

Tylsyyden aikana aivot opettavat ihmistä jäsentelään asioita. Esimerkiksi monet ihmiset kokevat heti ahdistusta kun ei ole mitään tekemistä, mutta kun tylsyyttä kokee useammin, aivot osaavat siirtää tylsyyden mukavaksi tilaksi, jolloin ahdistusta ei tunne ja oma rauha tuntuukin kivalta. Ihanaa kun ei ole mitään, mitä pitäisi tehdä!

2. Auttaa elämään hetkessä

Kun ihminen tylsistyy, aika tuntuu menevän hitaasti. Tämä on kuitenkin positiivista, sillä silloin eletään oikeasti hetkessä. Nauti tästä hetkestä ja hitaasta ajankulusta.

3. Tylsyys on luova vaihe

Aivot kehittyvät tylsyyden aikana. Varsinkin lapsien olisi tärkeää tuntea tylsyyttä, sillä silloin aivot luovat tekemistä ja mielikuvitus kehittyy. Sama pätee myös aikuisiin.

4. Tylsyys auttaa käsittelemään tunteita

Tylsistymisen aikana aivot käsittelevät myös alitajuntaisesti tunne-elämää, sillä silloin niillä riittää energiaa ja aikaa jäsennellä niitä. Tylsistyminen on periaatteessa eräänlaista meditaatiota, jolloin keho ja aivot osaavat olla paikoillaan ja keskittyä sisäiseen elämään.

Lue myös: Oikein valitut ystävät lisäävät onnellisuutta - vaikuttaa myös aivojen toimintaan

Lue myös: Mustikka, avokado ja suklaa - 7 superruokaa, joiden avulla aivosi jaksavat

Lue myös: Tutkijoiden pelottava paljastus - aivot toimivat vielä kuoleman jälkeen

Lähde: EliteDaily

Kilpailut

Uusimmat