Kuva: Fotolia

Oikein valitut ystävät lisäävät onnellisuutta - vaikuttaa myös aivojen toimintaan

10.11.2017 18:45 - Senja Rapila

Tutkija Moran Cerf kertoo, että hyvät ystävät muuttuvat hiljalleen ajan kuluessa samanlaisiksi.

Monet ovat onnekkaita sen suhteen, että he ovat löytäneet rinnalleen hyviä ystäviä, jotka ymmärtävät myös hulluinta puolta kaveristaan. Tutkijat ovat nyt huomanneet merkittävän positiivisen puolen hyvissä ystävissä: kerrotaan, että paras tapa lisätä onnellisuuttaan on valita ystävänsä tarkasti.

Asiantuntija ja tutkija Moran Cerf, joka on tutkinut aihetta jo yli kymmenen vuotta, on kommentoinut tekemäänsä tutkimusta seuraavasti:

- Mitä enemmän me tutkimme vuorovaikutusta, huomaamme aina uudelleen, että tiettyjen ihmisten kanssa ajanvietto asettaa aivomme samalle taajuudelle. Tämä tarkoittaa sitä, että ihmisillä kenen kanssa vietät aikaa, on suuri vaikutus siihen, kuinka koet todellisuuden, hän kertoo.

Cerfin tekemän tutkimuksen mukaan kaksi ihmistä, jotka nauttivat toistensa seurasta, luovat välilleen jatkuvasti vahvempaa sidettä. Tutkimuksissa on jopa todistettu, että esimerkiksi parhaiden ystävien aivoaallot ovat enemmän tai vähemmän samanlaisia.

- Yksi seurauksista on, että teistä tulee samanlaisia.

Vahvan siteen omaavat ihmiset siis alkavat hiljalleen ajatella enemmän samalla tavalla, kun aivot muotoutuvat samanlaisiksi hyvän ystävän kanssa. Unilad-sivusto ja Cerf suositteleekin, että tämän vuoksi jokaisen kannattaa kiinnittää huomiota siihen, millaisia ihmisiä haalii lähelleen.

Jos ympärilläsi on negatiivisia ihmisiä, ei suhde anna sinulle miltei lainkaan onnellisuuden tunteita. Silloin muutut enemmän tai vähemmän negatiivisen ystäväsi kaltaiseksi. Jos ystäväsi on puolestaan lämmin ja humoristinen, muutut enemmän hänen kaltaisekseen; humoristiseksi ja ystävälliseksi.

Lähde: Unilad

Lue myös: Onko rinnallasi todellinen ystävä? Merkit, joista tiedät

Lue myös: Onko siskosi myös paras ystäväsi? Asiat, jotka ovat teille tuttuja

Lue myös: Fantasioivatko miehet naispuolisista ystävistään? Lue rehelliset vastaukset

Kilpailut

Uusimmat