Kuva: Emmi Moilanen

Laulajalupaus Vilma Alina, 23: Ihmiset olettavat minun olevan levy-yhtiön setien tuote

22.11.2018 20:15 - Katariina Auvinen - Luettu 2 194 kertaa

Vilma Alina on artisti, mutta myös lauluntekijä. Hän on kohdannut nuorena lahjakkuutena myös ennakkoluuloja ihmisten osalta.

Laulaja ja lauluntekijä Vilma Alina, 23, on tehnyt useiden suomalaisten tähtiartisien kanssa yhteistyötä kuten Robinin, Nelli Matulan sekä Teflon Brothersin. Nainen julkaisi ensimmäisen singlensä "Hullut asuu Kalliossa" -kappaleen vuonna 2014. 

Nyt naiselta on ilmestynyt uusi biisi, Palasina, joka kertoo ihmissuhteiden herkkyydestä ja niiden vaikeudesta. 

- Se kertoo siitä, kun kaksi ihmistä tapaa toisensa sellaisena iltana, kun molemmilla on meneillään elämässään hieman vaikeampi kausi. Toisella on ero takana ja toinen kärsii unettomuudesta, mutta kumpikaan heistä ei ole halunnut jäädä kotiin. He ajautuvat yhteen illan aikana ja lohduttavat toisiaan, nainen kertoo Voice.fi:lle antamassaan haastattelussa. 

Vilma Alina ei itse viihdy kovinkaan usein yökerhoissa, mutta karaokea hän laulaa mielellään ystäviensä kanssa. 

- Laulan yleensä Cee Lo Greenin Crazy-kappaleen tai Amy Winehousen Tears dry on their ownin, koska se on sellainen herkkä biisi, hän kertoo. 

Vilma Alina allekirjoitti levytyssopimuksen vuonna 2013. (kuva: Emmi Moilanen )

"Mietin, onko minusta tähän"

Nuori nainen oli alle parikymppinen, kun hän ponnahti julkisuuteen. Hän allekirjoitti levytyssopimuksen vuonna 2013. Levysopimuksen allekirjoittamista hän harkitsi itse asiassa todella pitkään. 

- Mietin, että onko minusta todella tähän. Olen totta kai tiennyt aina, että haluan tehdä työtä musiikin parissa, mutta se julkisuus ja artistius pelotti. En ole luonnostaan sellainen ihminen, joka haluaisi vetää kaiken huomion itseensä vaan seurailen asioita paljolti sivusta, Vilma Alina kertoo. 

Ihmisten ennakkoluulot ja oletukset yllättivät 

Julkisuus ei häirinnyt häntä esiintyessä, mutta sen sijaan ihmisten reaktiot yllättivät. 

- Kaikista hämmentävintä oli huomata, että ihmiset, jotka eivät tunne minua, voivat tuomita minut joistain asioista tai heillä on mielipide minusta. Piti antaa palanen pois omasta yksityisyydestä, hän pohtii. 

Vilma Alina on kohdannut varsinkin uransa alussa ennakkoluuloja. 

- Nykyisin en enää kohtaa niitä niin paljon, mutta varsinkin silloin kun olin nuorempi, niin vallalla tuntui olevan ihmisten keskuudessa se käsitys, että sedät tekee nyt näille pikkumimmeille musaa. Ihmisten oli vaikea nähdä nuori mimmi tekemässä itse omat musiikkinsa. Ihmiset olettavat minun olevan joku levy-yhtiön tuote, vaikka levy-yhtiö ei ole määritellyt tekemisiäni, hän kertoo. 

Kuuntele Vilma Alinan uusi biisi alta. 

Lue myös: Vilma Alina teki kappaleen yksipuolisesta rakkaudesta: "Hyvin tärkeä ja henkilökohtainen"

Lue myös: Kotimaiset pop-kaunottaret kuumissa bikikuvissa - Anna Abreu, Nelli Matula ja Vilma Alina kauniina

Uusimmat