Hämmentävä paljastus - Spede Pasanen repi ison osan Arja Korisevalle osoitetuista kirjeistä

12.12.2018 12:15 - Katariina Auvinen

Koriseva juonsi Pasasen kanssa Speden Spelejä 1990-luvun alussa.

Iskelmälaulaja Arja Koriseva, 53, tunnetaan positiivisuudestaan. Musiikki- ja viihdemaailman konkari on aina ollut oma iloinen itsensä. Uran alussa se ei todellakaan ollut helppoa. Nainen kertoo kipuilustaan Iskelmän Satu Kotosen haastattelussa. 

Ensi vuonna tulee kuluneeksi yhteensä 30 vuotta, kun Koriseva kruunattiin tangokuningattareksi. Sen myötä nainen nousi suuremman yleisön tietoisuuteen. Hän on ollut uransa aikana mukana mitä erilaisimmissa viihdeprojekteissa, yksi niistä oli Pertti "Spede" Pasasen juontama ohjelma, Speden Spelit. Televisio-ohjelmassa Koriseva toimi toisena juontajana. 

1990-luvun alussa televisioesiintyminen oli monelta osaa rajoitetumpaa kuin nykyisin. Korisevan iloinen ja leikkisä tyyli oli monelle liikaa. 

- Silloin oli tavatonta, että kikatellaan ja temppuillaan kameran edessä holtittomasti. Sain esiintymiseni myötä todella paljon kirjeitä ja kortteja, joissa nimimerkeillä kirjoittavat ihmiset kertoivat, kuinka minun pitäisi käyttäytyä eri tavalla ja pukeutua erilailla. Minulle tuli myös neuvoja, mitä minun ei todellakaan pitäisi televisiossa tehdä, Koriseva muistaa. 

Kirjeet kohdistuivat erityisesti Korisevaan, joka kosketti aluksi syvältä. 

- Mietin ensin, että nämä ihmiset ovat täysin oikeassa. Ne vaikuttivat minuun enemmän kuin arvasinkaan. Pohdin jo, miten muuttaisin tyyliäni, mutta Spede laittoi asialle stopin. Hän kertoi, että oli palkannut minut mukaan ohjelmaan juuri sen vuoksi, että olin juuri sellainen kuin olin, iloinen ja rempseä, hän kertoo. 

Silti kirjeitä tuli tasaiseen tahtiin. Arja Koriseva ei voinut olla lukematta niitä ja pohtimatta sitä, mitä ihmiset kirjeissä sanoivat hänen käytöksestään. 

- Kun luin niitä, kyllä se minunkin hymyni hyytyi. Mietin, että miten ihmiset voivat pahoittaa mielensä sellaisesta asiasta. Olin huolissani myös siitä, että minustahan saa ihan tyhjäpäisen kuvan. En ole aina kitarisat levällään ja kikattele menemään, hän muistelee. 

Spede puuttui tuolloin peliin. 

- Hän repi ja laittoi paperisilppuriin kaikki minulle nimimerkeillä allekirjoitetut kortit ja kirjeet. Hän suojeli minua negatiiviselta palautteelta ja kertoi, että jos ihmisiä askarruttaa jokin, he varmasti uskaltavat kertoa sen silloin omalla nimellään. Se rohkaisi minua ja olen todella kiitollinen hänelle siitä, Koriseva kertoo. 

Nainen sanoo, että hän ei todellakaan olisi jaksanut tehdä tätä työtä, jos hän olisi yrittänyt olla joku muu kuin on. 

- Olen saanut hengittää vapaasti ja sen vuoksi kaikki onkin tuntunut niin hyvältä, hän kiteyttää. 

Kuuntele koko haastattelu RadioPlayn kautta. 

Lataa RadioPlay ilmaiseksi täältä ja kuuntele kaikki ohjelman jaksot. 

Iskelmä ja Voice.fi kuuluvat molemmat osana Bauer Mediaan. 

Lue myös: Suomalaislaulaja avautui paniikkihäiriöstään - "Mun nuoruus ei ollut hauskin mahdollinen"

Lue myös: Pete Parkkonen avautui terapiasta: "Sut lyödään hulluksi heti"

Lue myös: Vappu Pimiän huumorintajua ei aina ymmärretä: Yksi ikimuistoinen hetki koettiin synnytyslaitoksella

Kilpailut

Uusimmat