Kuva: Emmi Moilanen

Hannes Suominen pääsi Teatterikorkeakouluun 18-vuotiaana ensiyrittämällä: "Lapsena en haaveillut tästä"

09.01.2019 11:15 - Henna Koste

Näyttelijä Hannes Suominen kasvoi teatteriperheessä. Viime syksynä hän valloitti tanssiparketilla, tänä keväänä Peacockin sketsishow'ssa.

Näyttelijä Hannes Suominen, 37, hurmasi suomalaiset viime syksynä Tanssii tähtien kanssa -ohjelmassa, jossa hän sijoittui toiseksi. Pian mies nähdään Jarkko Tammisen tuottamassa ja ohjaamassa sketsishow Sketsijengissä, joka saa ensi-iltansa 18. tammikuuta Peacockissa. Mukana on liuta kovia nimiä. Suomisen lisäksi näyttelijäkaartiin kuuluvat Linda Wiklund, Joonas Saartamo, Jaana Saarinen, Lotta Lehtikari, Jarkko Niemi ja Arttu Kapulainen. Jarkko Tammisen lisäksi käsikirjoittajina ovat Anna Dahlman ja Niina Lahtinen.

- Suomessa ei ole aiemmin nähty ihan tällaista formaattia. Mukana on livebändi.  Kun valot nousevat, sketsi alkaa. Tavoite on, että muutamasta repliikistä tajuaa, mikä tilanne on ja keitä henkilöt ovat. Kun sketsi päättyy, bändi alkaa taas soittamaan. Valot nousevat jälleen ja alkaa uusi sketsi, Suominen kuvailee. 

Koko työryhmä oli ideointi- ja opintomatkalla Los Angelesissa viime kesän lopulla, jossa esityksille haettiin oikeaa suuntaa. Ohjaaja Tamminen oli matkustanut vuosituhannen alussa useissa kaupungeissa Yhdysvalloissa ja tutustunut teatteri- ja revyyesityksiin.

- Saimme nähdä ja tietää, mitä Jarkolla on mielessä. Osasimme lähteä samaan suuntaan, Suominen toteaa. 

Lavalla nähdään myös improvisaatiota. Komedia ja sketsiviihde ovatkin Suomiselle tärkeitä lajeja. 

- Olen katsonut sketsisarjoja koko ikäni. Lapsena valinnanvaraa ei ollut hirveästi, mutta Pulttibois tuli tutuksi, hän naurahtaa. 

Harrastuksesta ammatti

Suomisen perheessä teatteri on näkynyt aina vahvasti. Hänen isänsä on teatterijohtaja Seppo Suominen. Myös hänen iso veli Joonas Suominen on näyttelijä ja ohjaaja. 

- En koskaan lapsena haaveillut näyttelijän työstä. Ajauduin siihen, koska totta kai teatteri oli läsnä lapsesta asti. Opiskelin Paimion kansanopistossa musiikkiteatterilinjalla ja sen jälkeen Outokummussa teatterilinjalla. Sieltä hain Teatterikorkeakouluun, Suominen kertoo. 

Hän pääsi Teatterikorkeakouluun 18-vuotiaana ensiyrittämällä. 

- Kouluaikana valkeni, että tästähän voi tulla ammattikin. Se oli harrastus, joka veti puoleensa, Suominen hymyilee.

Lue myös: TTK-tähti Hannes Suominen juhlii tänään syntymäpäiväänsä - yllättyi ohjelman tuomasta suosiosta

Kilpailut

Uusimmat