Kuva: Shutterstock

Oletko syntynyt alkuvuodesta? Sinulla on parempi mahdollisuus menestyä

18.01.2019 22:15 - Niki Miettinen

Tutkimuksissa on todettu tammikuun ja helmikuun vaihteessa syntyneillä lapsilla olevan enemmän etuja elämässään.

Sosiaalitieteiden aikakausijulkaisun tutkimuksessa havaittiin, että useilla julkisuuden henkilöillä on sama horoskooppimerkki. Tästä on vedetty johtopäätös, että jos olet syntynyt tammi- helmikuun vaihteessa, sinulla on paremmat mahdollisuudet menestyä. 

Arkansasin yliopiston tekemässä tutkimuksessa huomattiin useamman julkkiksen olevan horoskoopiltaan vesimiehiä, kuten esimerkiksi talk show -juontajien Ellen DeGeneresin, 60, ja Oprah Winfreyn, 64. Myös selkeä enemmistö satunnaisesti valituista julkisuuden henkilöistä oli syntynyt tammi- helmikuun vaihteessa.

Samaan tulokseen on päästy vastaanlaisissa tutkimuksissa Yhdysvalloissa, Iso-Britanniassa sekä Australiassa, että alkuvuodesta syntyneillä ihmisillä on paremmat mahdollisuudet menestyä kuin muilla. Vuoden alusta syntyneet kasvavat tutkimusten mukaan todennäköisemmin esimerkiksi rikkaiksi tai toimitusjohtajiksi.

Iso-Britanniassa selvisi, että tammikuussa syntyneet ovat erittäin urakeskeisiä ja heistä tuleekin suuremmalla todennäköisyydellä lääkäreitä tai toimitusjohtajia: Esimerkiksi vuoden alussa syntyneitä toimitusjohtajia oli 10 prosenttia enemmän kuin muina kuukausina syntyneitä.

Australiassa taas huomattiin tammi -helmikuun vaihteessa syntyneitä olevan kolmasosa heidän jalkapalloliigastansa. Queenslandin yliopiston tutkija Adrian Bennett oli yrittänyt keksiä syitä tammikuussa syntyneiden pärjäämiselle - ja löysi ainakin yhden.

- Heillä on melkein 12 kuukautta enemmän aikaa opetella kaikkea kuin loppuvuodesta syntyneillä luokkatovereilla, Bennet kertoi Science Daily -julkaisulle.

Kylmäpäisyys oli yksi piirre, joka korostui tutkimuksissa alkuvuodesta syntyneillä lapsilla. He eivät myöskään tutkimusten mukaan ärsyynny yhtä helposti kuin kesän lapset.

Lue myös: Nuoren Nicole Kidmanin ulkonäkö hämmentää - uskoisitko, että kuvassa on tähti itse?

Lue myös: Oletko syntynyt joulukuussa? 6 syytä, miksi se tekee sinusta erityisen

Lue myös: Tunnetut suomalaiset kertovat, mitä he tekivät täyttäessään 18 vuotta - lue tarinat

Lähteet Pretty52 & ScienceDaily & Journal of Public Science & UK Office of national statistics

Kilpailut

Uusimmat