Erikoinen autojoukko kääntää päitä Suomen ajoteillä - "Olemme vain hulluja hollantilaisia"

22.01.2019 11:30 - Lauri Kujanpää / lauri.kujanpaa@bauermedia.fi

Kyseessä on The Barrel Challenge -niminen ajoretki, jossa ajetaan tuhansia kilometrejä noin 500 euroa maksavilla autoilla.

Suuri hassunnäköinen autojoukko on hämmentänyt suomalaisia viime päivien aikana. Hanski-niminen herrasmies soitti Radio Novan Aamun juontajille Aki Linnanahteelle ja Minna Kuukalle, ja kertoi, että oli tavannut ajomatkallaan hollantilaisia autoja.

- Näin ajomatkallani hurjan määrän hassunnäköisiä autoja ja tapasin sitten hotellissa näitä kuljettajia. Kyseessä on 300 auton joukko hollantilaisia, jotka ajavat pitkän matkan noin 500 euroa maksavilla autoilla.

Myös Novan kuuntelija Sanna oli nähnyt autot.

- Eilen Limingassa mietin, että mitä hiivatin kotteroita tuossa oikein ajelee. Autoja oli hurja määrä. Tuli ihan mieleen Nuija ja Tosinuija -elokuvan menopeli, sillä ajoneuvoja oli koristeltu persoonallisesti.

Radio Novan Päivän juontaja Esko Eerikäinen soitti Rob-nimiselle miehelle, joka on yksi autoletkan vetäjistä. Kyseessä on The Barrel Challenge -niminen ajoretki, jossa ajetaan tuhansia kilometrejä noin 500 euroa maksavilla autoilla. Jokainen auto on myös koristeltu kuljettajan haluamalla tavalla.

- Barrel tarkoittaa hollannissa vanhaa autoa ja näitä autoja sitten vähän tuunataan hulluilla tavoilla. Autot ovat ainakin 20 vuotta vanhoja ja niitä on yhteensä 300 mukana. Jotkut kuljettajista keräävät esimerkiksi ajolla rahaa hyväntekeväisyyteen. Olemme vain hulluja hollantilaisia, Rob nauraa.

- Kyseessä ei ole mikään kisa, ja jos jollain on ongelmia, kaikki auttavat toisiaan. Tämä on lähinnä hauskanpitoa. Yksi kaikkien ja kaikki yhden puolesta,  Rob kertoo.

The Barrel Challengella on suosittu Facebook-sivu, jolla on yli 11 000 tykkääjää. Voit katsoa sivun kuvia alta.

Jos kuvat eivät näy, katso ne täältä.

Kuuntele Radio Novan Aamua joka arkiaamu kello 06-10 ja Radio Novan Päivää kello 10-14. Radio Nova ja Voice.fi ovat osa Bauer Mediaa.

Lue myös: Niina Backmanilla erikoinen neuvo, miten auton saa kiihtymään nopeammin - "Tämä toimii!"

Lue myös: Menikö auton ovi lommolle? Näppärä ensiapukikka säästää korjaamolla käynnin!

Kilpailut

Uusimmat