Kuva: Shutterstock

Mies ei suostu lainaamaan vaimolleen autoaan - suomalaisnaisen ongelma aiheutti palautevyöryn

22.01.2019 20:15 - Katariina Auvinen

Naiskuuntelija otti yhteyttä Radio Novan Anssiin ja Niinaan.

Voiko aviomies kieltäytyä lainaamasta omalle vaimolleen uudempaa ja tilavampaa autoa, jos tämä sitä välillä tarvitsee? Tällainen kiperä pulmatilanne oli eräällä Radio Novan naiskuuntelijalla, joka otti yhteyttä Anssiin ja Niinaan ratkaisun toivossa. Aihe synnyttikin melkoisen palautevyöryn studioon. 

Naisen mukaan niin hänellä kuin hänen miehellään on omat autot, mutta aviomiehen auto on paljon tilavampi sekä uudempi. Näin ollen vaimo haluaisi aina välillä lainata autoa, jos hänen tarvitsee esimerkiksi kuljettaa lapsia, mutta mies ei tähän suostu. 

- Miehen mukaan naisella on oma auto ja mies pelkää vaimon rikkovan auton, koska tämä on miehen mukaan vähän sählä, Anssi referoi Facebookin kautta tullutta yksityisviestiä. 

Juontajat pitivät ensin miehen tiukkaa kriteeriä kohtuuttomana, mutta Anssi vaihtoi mielipidettään, koska hänelle itselleen muistui eräs tapahtuma mieleen. 

- Olin vuosia sitten saanut aivan uuden, pakasta vedetyn Peogeot 308 -auton alle, kun kaksi päivää myöhemmin vaimoni pyysi saada lainata sitä. Totta kai annoin hänen lainata autoa. Olin sitten työpalaverissa, kun minulle tuli soitto. Linjan päässä oli vaimoni, joka kertoi ajaneensa autoni kannon päälle. Kaksi päivää vanha auto ja kannon päälle! Tämä tarina tuli mieleeni, joten kyllä miehellä pitää olla oikeus päättää omasta autostaan, Anssi kertoo. 

Sen sijaan Niina on sitä mieltä, että autoja tulisi ehdottomasti lainata puolisoiden välillä. 

Muun muassa Sari soitti studioon ja oli pöyristynyt siitä, ettei edes lapsien turvallisuus kiinnosta aviomiestä.

- Jos auto on uudempi, se on varmasti myös turvallisempi. Kyllä se niin on, että lapsia kuljetetaan aina turvallisemmalla autolla oli kuskina sitten isä tai äiti, Sari napautti mielipiteensä. 

- Olen kyllä Sarin kanssa täysin samaa mieltä, Niina komppasi. 

Mielipiteet jakautuivat puolesta ja vastaan

Kuuntelijoiden mielipide jakautui vahvasti niin puolesta kuin vastaankin.

"Rouva hyvä mene kauppaan ja osta omaksi parempi ja kallimpi auto ja kerro miehelle ettei hänellä ole käyttöoikeutta. Ainakaan ennen kuin tiskaillut muutamat juomalasit." 

"Kyllä se autolla ajaminen menee sen ajokokemuksen perusteella. Oli sitten nainen tai mies."

"Tuo oli aikamoista yleistystä, ettei naiselle voisi antaa autoa."

"En ikinä antaisi vielä upouutta autoani vaimolleni ajettavaksi, vaikkakin hän on erittäin hyvä kuski! Toisaalta itsekin olen ajanut hänen autoaan vain kerran... Parempi ajaa omilla."

"Vaikka peltiä on rutattu useasti, Mies osti minulle uuden ja hienon auton jotta kilometrit sujuisi turvallisesti, itse ajaa vanhemmalla."

"Olen kuullut kaikenlaisia juttuja miesten autoihinsa rakastumisesta, mutta paras on se, kun mies ei huolinut synnyttävää vaimoaan autoonsa sotkemaan sitä. Piti soittaa taksi, joka tuli puolituntia myöhässä ja lapsi syntyi taksin takapenkille ja mies maksoi taksiin uuden takapenkin."

"Jos auto on rekisteröity vain sinun nimiisi, se on silloin vain sinun eikä yhteinen. Kaikki ei ole avioliitossakaan yhteistä automaattisesti."

Lue myös: Vaimo ei huoli Arton 10-vuotiasta lasta uusperheen lomamatkoille: "Eksän homma järjestää reissuja"

Lue myös: Suosittu talkshow-isäntä Arto Nyberg ei pysty ikinä katsomaan omia ohjelmiaan - paljastaa nyt syyn

Radio Nova ja Voice.fi kuuluvat molemmat osana Bauer Mediaan. 

Kilpailut

Uusimmat