Kuva: Mikko Räsänen

Maria Veitola muistelee lämpimästi Matti Nykästä: "Hän oli todella herkkä ihminen"

04.02.2019 09:45 - Reija Saarinen

Nykänen menehtyi viime yönä 55-vuotiaana.

Maria Veitola saapui tänään Radio Novan Aamun vieraaksi. Samalla hänkin tuli muistelleeksi mäkihyppylegenda Matti Nykästä, jonka kuolemasta uutisoitiin tänään. Jutun aiheesta löydät täältä.

Maria Veitola kertoo tavanneensa Nykäsen uransa aikana monta kertaa.

- Olen haastatellut Mattia todella monta kertaa. Kun minulla oli Nelosella Maria Show, niin hän oli siellä parikin kertaa. Yökyläily sen sijaan oli kolme vuotta sitten. Se oli todella unohtumaton, hän kertoo Aki Linnanahteen ja Minna Kuukan haastattelussa.

Veitolan mukaan Nykänen oli herkkä mies, joka oli kohdannut elämässään paljon ikäviäkin asioita.

- Matti oli ihana tyyppi, mutta todella herkkä. Yksi herkimmistä isännistä, mitä Yökylässä Maria Veitola ohjelmassa on ollut. Meillä on ollut kauhean hyviä kokemuksia keskenämme. Matissa satuttavinta oli se, että häntä on käytetty todella paljon hyväksi. Ja hänellä selkeästi oli traumat siitä, Veitola pohtii.

Veitolan mukaan herkkyys näkyi ohjelmaa kuvatessa etenkin siinä, että keskittyminen oli välillä mäkikotkalle vaikeaa.

- Huomasi, että Matilla keskittyminen oli vaikeaa ja hermot olivat herkillä. Hän laittoi todella helposti liinat kiinni. Se oli sellaista, että tehtiin pieniä ponnisteluja, jonka jälkeen Matti keräsi jälleen rohkeutta. Ohjelmassa Matin paras ystävä Ari tuli paikalle ja oli ihanaa nähdä, miten hän rauhoittui, kun Ari saapui paikalle. Tuntui siltä, että silloin Matti oli turvassa, Veitola toteaa.

Nykänen menehtyi Seiskan tietojen mukaan viime yönä. Hän oli kuollessaan 55-vuotias.

Lue myös: Eva Wahlström tutustui Matti Nykäseen - vuodattaa kehuja: "Ihanan kiltti, aito, herkkä..."

Voice.fi, Radio Nova ja Iskelmä ovat osa Bauer Mediaa.

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat