Kuva: Emmi Moilanen

Jannika B ei tajua vanhempien rajottetteita lastenvaatteissa - antaa loistavan tietoiskun

04.02.2019 13:45 - Henna Koste

Laulaja suunnitteli hiljattain malliston ruotsalaiselle lastenvaatemerkille.

Laulaja Jannika B edusti lauantaisessa Emma Gaalassa näyttävässä Anne-Mari Pahkalan suunnittelemassa asussa. Myös artisti itse on saanut hiljattain tehdä uuden aluevaltauksen vaatesuunnittelijana, sillä hän suunnitteli ruotsalaiselle lastenvaatemerkille me&i:lle vaatteita. 

- Maaliskuussa julkaistaan vielä kesäksi yksi asukokonaisuus, Jannika B paljastaa. 

Vaatesuunnittelijana debytoinut nainen on seurannut keskustelua lastenvaatteiden ja oman mallistonsa ympärillä. Valitaanko tyttöjen ja poikien vaatteet vielä värin mukaan?

- Valitettavasti kyllä. Mallistoon toivottiin juuri vaatetta sinisenä tai vihreänä pojalle. Mietin, että nämähän ovat niin unisex kuin voi olla. Vaatteissa on punaista, oranssia, pinkkiä ja keltaista. Ainoa stereotyyppinen tyttöväri on pinkki. Opetuksena, että pinkki ja vaaleanpunainen ovat olleen lähtökohtaisesti poikien värejä. Se on muokkaantunut meillä niin, että se olisi stereotyyppisesti tyttöjen väri, vaikka näin ei ole, Jannika B toteaa ja viittaa tuoreeseen Instagram-postaukseensa. 

"Tiesitkö, että 1700-luvulla vaaleanpunaiset vaatteet olivat yleinen näky aatelin ja herrasväen yllä. Miehet suosivat vaaleanpunaista ennen kaikkea sen läheisyydestä punaiseen, joka oli veren ja sotaisuuden ja voiman symboli länsimaissa", hän kirjoitti kuvatekstissä ja muistutti, että vuonna 2019 kuka tahansa voi pukeutua pinkkiin. 

- Toisaalta toiveeni on, että jokainen pukeutuu mihin väriin haluaa, mutta toivon, ettei siinä olisi rajotteita, Jannika sanoo.

Lue myös: Jannika B:n räväkkä Emma Gaala -asu ehti nipin napin valmiiksi: 'Suunnittelija haki sen vielä tänään'

Kilpailut

Uusimmat