Kuva: AOP

Ohjaajasuuruus haastaa Amazonin oikeuteen - taustalla hyväksikäyttösyytökset

08.02.2019 17:45 - Lauri Kujanpää / lauri.kujanpaa@bauermedia.fi

Alleni syytetään 25 vuotta sitten tapahtuneesta adoptiotyttönsä hyväksikäytöstä. Ohjaaja on kuitenkin kiistänyt syytökset.

Ohjaajasuuruus Woody Allen, 83, on haastanut jättiyritys Amazonin oikeuteen. Ohjaaja vaatii lakiteitse 68 miljoonaa dollaria, eli noin 60 miljoonaa euroa, sillä Amazon ei ole levittänyt hänen A Rainy Day in New York -elokuvaansa. Yritys päätti vetäytyä myös ohjaajan neljän elokuvan levityssopimuksesta.

- Amazon on yrittänyt käyttää purkamiseen tekosyynä 25 vuotta vanhoja tapahtumia, joissa Allenia katteettomasti syytetään hyväksikäytöstä, mutta asia on ollut julkista jo ennen Amazon-diiliä. Yrityksellä ei ole siis mitään oikeutta vetäytyä sopimuksesta, vaatimuksessa todetaan.

Allenia syytetään 25 vuotta sitten väitetysti tapahtuneesta adoptiotyttärensä hyväksikäytöstä. Ohjaaja on kuitenkin kiistänyt syytökset eikä häntä olla asian tiimoilta tuomittu.

Allen on yksi alan arvostetuimpia ohjaajia ja on voittanut useita Oscar-palkintoja. Hän ohjannut kymmeniä elokuvia, kuten muun muassa leffat Annie Hall, Hannah ja sisaret, Radio Days sekä Midnight in Paris.

Lue myös: "Maailman ällöttävimmän" elokuvasarjan ohjaaja tekee paluun - uusi elokuva vielä karmivampi

Lue myös: Ohjaaja Dome Karukosken Tolkien-elokuva sai julkaisupäivämääränsä

Lähde: Cnet

Kilpailut

Uusimmat