Kuva: All over press

Ohjaajalegenda Steven Spielberg aiheutti kohun puheillaan - ei halua Netflix-elokuvia Oscareihin

05.03.2019 14:15 - Niki Miettinen

Netflix-suoratoistopalvelu antoi napakan lausunnon Twitterissä aiheeseen liittyen.

Netflix-suoratoistopalvelu teki Twitterissä päivityksen, jossa kertovat rakastavansa elokuvia. Twiitti on Deadline-julkaisun mukaan vastaus ohjaaja Steven Spielbergille, 72, joka yrittää estää suoratoistopalveluiden tuottamien leffojen pääsyn ehdolle arvostettuun elokuva-alan Oscar-palkintogaalaan. 

Spielbergiä on kritisoitu sosiaalisessa mediassa näkemyksestään, että suoratoistopalvelujen elokuvat olisi verrattavissa televisiossa julkaistaviin leffoihin laajemman näkyvyyden ansiosta. 

Voit lukea Netflixin napakan vastauksen ohjaajalle alapuolelta tai Twitteristä.

”Me rakastamme elokuvia ja tässä on muutamia asioita mitä myös rakastamme:
- Rakastamme luoda mahdollisuuksia erityisesti niille ihmisille, joilla ei ole varaa mennä elokuvateattereihin tai nillle, jotka eivät asu kaupungeissa, joissa sellaisia löytyy.
- Julkaista elokuvia samaan aikaan kaikille.
- Antaa elokuvien tekijöille enemmän tapoja jakaa taidettaan.
Nämä asiat eivät poissulje toisiaan,”
luki suoratoistopalvelun päivityksessä.

Monet elokuva-alalla työskentelevät, ovat julkisesti kyseenalaistaneet ohjaajan näkemyksiä suoratoistopalveluiden leffoista, kuten näyttelijät Bruce Campbell, 60, ja Jean Elie, 31, jotka jakoivat uutisia ohjaajan kampanjasta.

”Steven Spielberg hyökkää Netflixia kohtaan, jottei Oscareissa olisi toista Roma-elokuvan kaltaista haastajaa. Anteeksi herra Spielberg, mutta Roma ei ole TV-elokuva, se on yhtä vakuuttava kuin kaikki muutkin leffat. Elokuvien julkaisualustat ovat toissijaisia tässä aiheessa. Tehkää elokuva Netflixin kanssa,” Campbell kirjoitti.

”En ole täysin varma, mitä täällä tapahtuu, mutta juuri lukemani uutinen ei vaikuta yhtään hyvältä. Miksi haluatte estää muita loistamasta tai jakamasta julkisuuden valokeilaa?” Elie kysyi.

Spielberg on tällä hetkellä Yhdysvaltain elokuva-akatemian ohjaajien haaran edustaja, ja hän on ehdottanut, että Netflixin pitäisi kilpailla elokuva-alan palkinnoista vain Emmy-gaalassa. Hänen mielestään suoratoistopalveluiden ei kuulu kilpailla elokuvateattereissa esitettävien leffojen kanssa Oscar-gaalassa, koska ne ovat julkaisualustansa ansiosta on hänen mielestään lähempänä televisio-tuotantoja IndieWire-julkaisun mukaan. Julkaisu kertoi Spielbergin yrittäneen saada gaalan johtorymän tukemaan näkemystään akatemian vuosittaisessa kokouksessa, tämän vuoden Oscareiden jälkeen.

Ohjaajan kommentit voivat johtua Deadline-julkaisun mukaan siitä, että Netflixin Roma-elokuva voitti kolme Oscar-palkintoa tänä vuonna. Roma sai Oscar-palkinnot parhaasta vieraskielisestä elokuvasta, parhaasta ohjauksesta ja parhaasta kuvauksesta.

Lue myös: Elokuvaohjaaja Steven Spielbergiä kiusattiin lapsena - "Tein ystäviä kameran välityksellä"

Lue myös: Uutta Netflixissä - maailman seksikkäin mies hulvattomassa komediasarjassa

Lue myös: Netflixin suosittu sci-fi-sarja saa jatkoa - uusi traileri kerää kehuja

Lähteet: Deadline & IndieWire

Kilpailut

Uusimmat