Kuva: AOP

Bohemian Rhapsody -elokuvasta vesitetty versio - homous sensuroitiin kokonaan pois

26.03.2019 15:45 - Iiro Myllymäki

Freddie Mercuryn miessuhteisiin ei viitata kiinalaisessa versiossa mitenkään.

Queen-bändin tarinan kertova Bohemian Rhapsody oli yksi viime vuoden menestyksekkäimmistä elokuvista lippuluukuilla. Rami Malekin tähdittämä elokuva painottuu etenkin bändin karismaattisen nokkamiehen Freddie Mercuryn elämäntarinan kertomiseen.

Nyt elokuva on julkaistu Kiinassa, mutta hyvin erilaisena versiona kuin esimerkiksi Suomessa. Elokuvasta on editoitu pois kaikki viittaukset Mercuryn homosuhteisiin, uutisoi BBC. Leikkauspöydälle joutuivat muun muassa kohtaukset, joissa Mercury suutelee toista miestä ja kohtaus, jossa hän tulee kaapista ulos silloiselle tyttöystävälleen. Elokuvan loppupuolella nähdyt kohtaukset Mercuryn ja Jim Huttonin suhteesta on myös pyyhitty pois.

Kiinalaisessa versiossa on myös BBC:n mukaan poistettu Freddie Mercuryn seksuaalissävytteistä lavaliikehdintää. Myös kohtaus I Want to Break Free -musiikkivideon kuvauksista on editoitu pois. Aikanaan kohua herättäneessä musiikkivideossa bändin jäsenet ovat pukeutuneet naisiksi.

Rami Malek voitti roolisuorituksestaan parhaan miespääosan Oscar-palkinnon viime kuussa. Nyt huhutaan, että elokuvalle olisi tiedossa jatkoa. Voit lukea huhuista lisää tästä jutusta.

Lue myös: Queen esiintyi upeasti Oscar-gaalassa - tsekkaa veto

Lähde: NME

Kilpailut

Uusimmat