Kuva: Emmi Moilanen

Danny, 76, ei halua Erika Vikmanin, 26, kanssa kihloihin ikänsä vuoksi - "Elämäni loppuu ehkä kohta"

26.03.2019 18:30 - Iiro Myllymäki

Pariskunta tiedostaa elämän rajallisuuden ja elää päivä kerrallaan. Molemmat sanovat yksissä tuumin, että kihloihin ei mennä.

Harva pariskunta on herättänyt Suomen kansassa viime vuosien aikana yhtä paljon kahvipöytäkeskusteluja ja mielipiteenvaihtoa kuin laulajapariskunta Danny, 76, ja Erika Vikman, 26. Keskustelu on kohdistunut parin poikkeukselliseen ikäeroon, jota itse pariskunta ei ole missään vaiheessa suhdetta nähnyt ongelmana. Kaksikko tapasi vuoden 2015 Tangomarkkinoiden yhteydessä, ja rakkaus roihahti ammatillisen tuttavuuden ja ystävyyden kautta.

Pariskunta painottaa Voice.fi:n haastattelussa, että he elävät omaa elämäänsä ja ovat välittämättä muiden kommenteista.

- Emme ole koskaan kysyneet kenenkään mielipidettä emmekä kysy, Vikman sanoo painokkaasti.

- Annamme piupaut yleiselle mielipiteelle. Erikan seurassa on mukava olla. Hän on valoisa, lahjakas ja älykäs. En välitä, mitä muut sanovat, Danny toteaa.

Tämä ei kuitenkaan tarkoita, että he sulkisivat silmänsä tosiasioilta ja ikääntymiseltä. Aiemmin Vikman on kertonut Kotilieden haastattelussa, että saattaa haluta tulevaisuudessa lapsen, mutta Dannyn kanssa hän ei lasta hankkisi. Danny ottaa kuolevaisuutensa esille puhuessaan Voice.fi:lle rohkeuteen pyrkivästä elämänfilosofiastaan.

- Elämäni loppuu ehkä kohta.

- Paitsi jos syöt kasvisruokiani! Erika heittää väliin.

- Siinä tapauksessa pysyn tietysti hengissä vielä monta sataa vuotta, Danny naurahtaa.

Ei kihloja tiedossa

Pariskunta puhuu kuolemasta ja ikääntymisestä realistisesti, ilman mystifiointia. Dannyn iän vuoksi pariskunta esimerkiksi sulkee täysin pois kihloihin menemisen mahdollisuuden. Tämä on molempien yhteinen päätös.

- Olen jo sen ikäinen ihminen, etten kuormita Erikaa millään turhilla lupauksilla tai luuloilla. Vuosien tekemä työ on minussa pidemmällä kuin Erikassa. On kohtuutonta sulkea silmät ja olettaa, että minun kohdallani mitkään lait eivät päde. Elämme päivän kerrallaan, ja se on kivaa, Danny linjaa.

Erika ei ole itse koskaan haaveillut kihloista tai naimisiinmenosta, vaan hänen tähänastiset unelmansa ovat keskittyneet ammatilliselle puolelle.

- Ne ovat tulevaisuuden juttuja, jos ovat. Minulla ei ole mitään ajatustakaan sinne suuntaan, Vikman sanoo kihloihin liittyen.

Vikman naureskelee, että omissakin ikäkriiseissä on sen verran miettimistä, ettei hän mieti Dannyn ikääntymistä murehtien.

- Näen ikääntymisen luonnollisena asiana. Ihmisillä karisma kasvaa iän myötä. Jos on positiivinen elämänasenne, en näe ikääntymisessä mitään murehdittavaa, Vikman pohtii.

Lue myös: Danny suhteestaan Erika Vikmaniin Me Naisissa: "Ne jotka ikäerostamme kärsivät, kärsikööt"

Lue myös: Erika Vikman faneistaan: "Maalla porukka on rempseämpää"

Lähde: Kotiliesi

Kilpailut

Uusimmat