Kuva: AOP

Me Naiset: Fredi avoimena tyttärensä Hanna-Riikka Siitosen menetyksestä: "Tunsin, miten syke sammui"

28.03.2019 12:15 - Iiro Myllymäki / iiro.myllymaki@bauermedia.fi

Fredi kertoo Me Naisille, että surua on ollut hankala käsitellä.

Heinäkuussa menehtyneen taiteilija Hanna-Riikka Siitosen, isä Matti ”Fredi” Siitonen, 76, on puhunut Me Naisille ensimmäistä kertaa julkisesti tyttärensä kuolemasta. Siitonen menehtyi kilpirauhassyövän seurauksena. Sairaus todettiin naisella vuonna 2000, ja Fredi kertoo, että tuolloin naiselle luvattiin vain viisi vuotta elinaikaa, ja myöhemmin kymmenen vuotta.

- Lopulta meni melkein 19 vuotta. Loppuvaihe oli vaikea, ja silloin Hanna asui meidän luonamme. Olimme hänen epävirallisia omaishoitajiaan. Usein istuimme sohvalla, katsoimme televisiota ja vain olimme, koska kivut olivat niin kovat, Fredi kertoo Me Naisille.

(kuva: Yle / Ulla Broholm)

Vaikka kuolema ei ollutkaan yllätys, se oli silti sokki. Fredin puoliso ja Hanna-Riikan äiti Eva-Riitta Siitonen asui tyttärensä luona saattokodissa paljon viimeisinä kuukausina. Kuolinpäivän aamuna Eva-Riitta oli tullut käymään kotona suihkussa, ja tuolloin Fredi meni tyttärensä luo saattokotiin.

- Silloin se tapahtui. Yhtäkkiä lääkäri vain sanoi, että hetki on tullut. Eva-Riitta ehti juuri takaisin paikalle. Pidin Hanna-Riikan ranteesta kiinni ja tunsin, miten syke sammui, Fredi kertoo.

Fredi kertoo, että kuoleman aiheuttamaa surua on ollut vaikea käsitellä.

- Kun pakotan itseni tekemiseen, suru jää taka-alalle. Mutta useasti päivän mittaan mieleen nousee kysymys, onko tämä oikeasti totta. Ihmettelen kuin lapsi: missä Hanna-Riikka on nyt, Fredi sanoo.

Lue myös: Janne Virtanen avautui rankasta vuodestaan - ensin menehtyi Hanna-Riikka ja sitten oma isä

Lähde: Me Naiset

Kilpailut

Uusimmat