Kuva: Emmi Moilanen

Tuore isä Tuure Kilpeläinen, 48, vanhemmuudesta: "Vapauden menetyksen fiilis on kouriintuntuvaa"

11.04.2019 19:15 - Katariina Auvinen

Tuure Kilpeläisen ja Manuela Boscon ensimmäinen yhteinen lapsi syntyi helmikuussa.

Tuplaonnittelut olivat laulaja Tuure Kilpeläiselle, 48, paikallaan, koska häneltä ja Kaihon Karavaani -yhtyeeltä on ilmestynyt uusi biisi Mä oon Sun. Sen lisäksi Kilpeläisestä tuli isä ystävänpäivänä, kun hänen ja kumppani Manuela Boscon yhteinen lapsi syntyi. Kilpeläisellä on aiemmasta suhteesta jo kaksi lasta. 

- Kyllä sellaisen uuden ihmisen ihmetteleminen on mahtavaa. Minulla on jo kaksi lasta, joten elämänmuutos ei ole niin raju kuin se oli esikoisen kanssa. Olen tottunut olemaan himassa ja vastuussa muistakin ihmisistä ja vastuu lisääntyy. Se on lahja, Kilpeläinen pohtii Voice.fi:lle antamassaan haastattelussa. 

Mies kertoo, että on ihmeellistä katsoa, kuinka pieni vauva kehittyy päivä päivältä. 

- Kun lapsi on ollut äidin vatsassa ja se tulee sieltä hyvin keskeneräisenä ulos ja on aivan silmät sikkurallaan. On hienoa seurata kehitystä, kun silmät alkavat hieman aueta enemmän ja hän alkaa ihmettelemään tätä maailmaa, tuore isä kuvailee. 

"Lapsi on lahja"

Silloin, kun miehen ensimmäinen lapsi syntyi, hän haluaisi, että joku olisi sanonut hänelle tuolloin, että kannattaa kuunnella omaa sisintään. 

- Jokainen lapsi on uniikki, ainutkertainen ja heillä on erilaiset temperamentit. Haluaisin sanoa itselleni, ettei ole mitään hätää. Kaikki, mitä tapahtuu, on luonnollista ja maailma on tietoa pullollaan, joten kaikki menee ihan hyvin. 

Miehen mukaan kolmannen kerran isäksi tuleminen on sujunut helpommin. (kuva: Emmi Moilanen)

- Se vapauden menetyksen fiilis on kouriintuntuvaa. Sun kalenterin pitää olla yhtäkkiä jaettavissa ja kyllä se kaikki siitä lähtee sujumaan. Pitää muistaa, että sitä vapautta on tiedossa myöhemmin. Rankin vaihe on se, että joku on niin riippuvainen sinusta vaikka seitsemän tai kymmenen ensimmäistä vuotta. Se on hyvin kuormittavaa, eikä se ole helppoa, mutta koko tilanne täytyy ajatella sellaisena lahjana, Kilpeläinen myöntää. 

Kilpeläinen neuvoo, ettei tuoreiden vanhempien kannata heittäytyä marttyyriksi ja uhriutua, mikä toisaalta käy helposti. 

- Se käy helposti, koska oma vapautesi on rajoitettu, etkä voikaan tehdä niitä kaikkia asioita, joita haluaisit. Voit yrittää olla vapaa sen lapsen kanssakin, se on vain erilaista. Opettelen itse sitä vielä, enhän minä osaa tavallaan mitään, Kilpeläinen kuittaa. 

Kolmannen kerran isän rooliin sujahtaminen meni mieheltä helpommin. 

- Ei sitä ole niin ummikkona tai hädissään. Tosin en muista olinko hädissäni ensimmäisenkään syntymisen jälkeen, mutta kyllä silloin tuli käytyä herkemmin tarkistamassa, hengittääkö vauva vai ei. Nyt tietää, että elämä kantaa ja kaikki on hyvin. 

Kuuntele Tuure Kilpeläisen ja Kaihon Karavaanien uusi biisi, Mä oon sun, alta. 

Lue myös: Tuure Kilpeläinen ja Manuela Bosco saivat vauvan - katso suloinen kuva sairaalasta

Lue myös: Tuure Kilpeläinen vietti häitä viime viikolla - kertoo nyt, millaisia tunteita elämänmuutokset herättävät

Kilpailut

Uusimmat