Kuva: AOP

10 vuotta sitten Susan Boyle esitti ikonisen koelaulunsa - kertoo nyt, mitä on tehnyt miljoonillaan

11.04.2019 16:30 - Iiro Myllymäki

Susan Boyle häikäisi kaikki musikaalitulkinnallaan.

Harvoin on kykykilpailukokelas yllättänyt ihmiset niin totaalisesti kuin Britain’s Got Talent -kilpailussa häikäissyt Susan Boyle. Tasan kymmenen vuotta sitten tv:ssä esitettiin hänen koelaulunsa, joka on noussut jo ikoniseen asemaan. Skottilainen Boyle oli koelaulunsa aikaan 47-vuotias, ja hänen ulkoinen olemuksensa ja rempseä itsevarmuutensa sai koelaulua todistaneen yleisön ja tuomariston ensin naureskelemaan. Nauru loppui lyhyeen, kun Boyle alkoi tulkita Les Misérables -musikaalista tuttua I Dreamed a Dream -kappaletta.

Nainen meni kirkkaasti jatkoon ja lopulta tuli kilpailussa toiseksi. Naisen koko elämä kääntyi päälaelleen. Ennen koelauluaan nainen ei ollut tyytyväinen elämäänsä.

- Elämä ennen Talentia oli äärimmäisen rankkaa. Hoidin yksin vanhaa äitiäni, raha oli tiukassa ja pystyin hädin tuskin maksamaan laskut ja ostamaan ruokaa, Boyle sanoo Metro.co.uk-sivuston mukaan.

Nainen on nyt myös kertonut, mitä hän on tehnyt niille miljoonille, jotka hän tienasi Talent-menestyksen jälkeen. Naisen nettovarallisuuden on arveltu olevan noin 25 miljoonaa euroa.

- En ole kova kuluttamaan. 47 vuoteen minulla ei ollut rahaa, joten säästän sitä nyt pahan päivän varalle, Boyle kertoo.

The Sun uutisoi, että nainen on lahjoittanut paljon rahojaan eri hyväntekeväisyysjärjestöille ja asuu edelleen vaatimattomasti kotikaupungissaan. Britain’s Got Talent -ohjelmasta Boyle singahti kansainväliseen kuuluisuuteen, ja hänen debyyttialbumistaan tuli suurmenestys. Se on edelleen Ison-Britannian eniten ensimmäisellä julkaisuviikollaan myynyt debyyttialbumi. Tätä menestystä nainen ei ole onnistunut toistamaan, eikä nainen ole saanut kappaleitaan listoille vuoden 2013 jälkeen. Hänen viimeisin albuminsa julkaistiin vuonna 2016. Susan Boyle on nähty televisioruuduissa hiljattain, kun hän osallistui America’s Got Talent -ohjelman The Champions -kaudelle.

Lue myös: Portsarin laukaisema kysymys järkytti Tuure Boeliusta baarijonossa - "Todella epäsopivaa"

Lähteet: Metro.co.uk, The Sun

Juttua korjattu 11.4. klo 17.00. Susan Boyle sijoittui Britain's Got Talent -kilpailussa toiseksi eikä ensimmäiseksi, kuten jutussa aiemmin kerrottiin.

Kilpailut

Uusimmat