Kuva: Emmi Moilanen

Portsarin laukaisema kysymys järkytti Tuure Boeliusta baarijonossa - "Todella epäsopivaa"

08.04.2019 18:45 - Iiro Myllymäki / iiro.myllymaki@bauermedia.fi

Laulaja-tubettaja kertoo tuoreella YouTube-videollaan, että hänen sukupuoltaan kyseenalaistetaan usein.

Tubettajatähti ja laulaja Tuure Boelius, 18, on avautunut tuoreimmalla YouTube-videollaan kysymyksestä, jonka hän usein on eri tilanteissa kohdannut. Boelius kertoo, että etenkin viime aikoina monet ovat tiedustelleet häneltä, mitä sukupuolta hän edustaa. Boelius uskoo, että epäilyksiä on herättänyt etenkin tuoreet Demi-lehteä varten otetut kuvat, joissa hän poseeraa korkokengissä ja mekossa. Hän herätti huomiota pukeutumisellaan myös Emma-gaalassa helmikuussa.

Tuure Boeliuksen Emma-gaala-asu oli nuoren suunnittelijan Biun tekemä. (kuva: Emmi Moilanen)

Tuure Boelius tekee tuoreella videollaan selväksi, että hän on aina kokenut olevansa poika eikä tyttö. Asiaa ei ole kyseenalaistettu ainoastaan sosiaalisessa mediassa, vaan myös somen ulkopuolisessa maailmassa.

- Noin kolme viikkoa sitten olin menossa yhteen ravintolaan, jonne oli 18 vuoden ikäraja. Minua pyydettiin näyttämään henkkarit, ja samaan aikaan kun näytin ne, minulta kysyttiin, olenko tyttö vai poika. Minusta tuo on todella epäsopivaa, Boelius kertoo videolla.

Vaikka mies ei ole ollut sukupuolestaan missään kohtaa epävarma, hän myöntää miettineensä paljon vallalla olevia sukupuolirooleja ja sitä, miten hän on itse niitä rikkonut. Jo pienenä lapsena hän nautti ”tyttöjen vaatteisiin” ja koruihin sonnustautumisesta eikä kokenut olevansa kiinnostunut samoista asioista kuin suurin osa muista pojista. Koska hän ei toiminut yleisten sukupuoliroolien mukaisesti, hän joutui muiden poikien kiusaamaksi.

- Minut on muun muassa heitetty roskikseen, ja minua on nimitelty tytöksi. Ihmettelin tosi paljon, että minkä takia, koska koin olevani ihan oikea poika, Boelius kertoo.

- Voin olla poika, vaikka minulla olisi kuinka paljon meikkiä naamassa, vaikka minulla olisi kuinka pitkät tekokynnet kädessä ja vaikka kuinka tykkäisin poseerata lehden kannessa korkkarit jalassa, Boelius painottaa.

Voit katsoa koko videon alta.

Tuure Boelius nousi kertarytinällä suomalaisten tietoisuuteen, kun hänet vuonna 2017 palkittiin vuoden homona QX Gay Gaalassa. Kohu nousi, koska Boelius sai palkinnon ollessaan vasta 16-vuotias. Sittemmin mies on herättänyt keskustelua julkaisemallaan musiikilla. Vuosi sitten julkaistu Lätkäjätkä-Ville-kappale ja sen musiikkivideo nostattivat paljon tunteita tuomalla esiin homoseksuaalisuutta jääkiekkopiireissä. Kappaleen musiikkivideolla kaksi nuorta miestä suutelee toisiaan Leijonien pelipaidat päällään. Viime syksynä Boelius valloitti tanssilattian ja lukuisten suomalaisten sydämet Tanssii tähtien kanssa -ohjelmassa, missä hän sijoittui kolmanneksi. Mies oli kaikkien aikojen nuorin kilpailija ohjelmassa.

Lue myös: Tuure Boelius edustaa pukeutujana uutta sukupolvea: "Se on vanhentunutta ajattelua..."

Lue myös: Vuoden homona palkittu Tuure Boelius, 17, TTK-kisaan - "Olisin voinut tanssia myös miehen kanssa"

Kilpailut

Uusimmat