Kuva: Emmi Moilanen

Chisu paljastaa heikon puolensa: "Haluaisin luopua uhriutumisesta"

31.05.2019 11:15 - Iiro Myllymäki / iiro.myllymaki@bauermedia.fi

Chisu myöntää, että arjessa hän syyttelee liikaa muita.

Chisu, 37, on työstänyt viime aikoina paljon muutoksen teemaa mielessään ja työssään. Nainen julkaisi kevään mittaan Momentum 123 -albumikokonaisuuden, jonka kattokäsitteeksi nainen on nimennyt juurikin muutoksen. Kappaleissa lauletaan ihmissuhteen loppumisesta, toisen alkamisesta ja jäätiköiden sulamisesta. Muutos kuuluu teemojen lisäksi itse musiikissa. Chisu on siirtynyt kauas hittihakuisesta popista ja ottanut ilmaisuunsa vaikutteita Kanye Westin äkkiväärästä hiphopista.

Chisu on haastatteluissa päässyt nyt puhumaan muutoksesta ummet ja lammet. Mikä tässä kaikessa sitten on pysynyt samana?

- Kaiken alla oleva ydinminä on edelleen sama tyyppi tai voima, miksi sitä haluaakaan kutsua, Chisu kertoo Voice.fi:lle.

Chisun mielestä syvältä ihmisen sisältä paljastuu ydinminä ja oikea sielu. (kuva: Emmi Moilanen)

Kun Chisua pyytää luonnehtimaan tätä ydinminää, hänelle tulee nopeasti mieleen luonnehdinnat ”tosi suuri” ja ”empaattinen”. Sitten hän pysähtyy hetkeksi miettimään.

- Se tavallaan tietää kaiken kaikesta, jos se vain avaa silmiä, nainen jatkaa.

Kaikkitietävyys ei tässä yhteydessä tarkoita Chisulle ylimielistä ja ärsyttävää kaikkitietävyyttä, vaan jotain suurempaa tietoisuutta. Osoitteleva kaikkitietävyys edustaa Chisulle ydinminän päälle kerrostuvaa egoa ja defenssejä, eli puolustusmekanismeja. Yhdestä defenssistä Chisu haluaisi omalla kohdallaan erityisesti eroon.

- Uhriutumisesta. Siitä, että koen tekeväni kaiken yksin ja koen, että kukaan ei auta minua. Sitten rupean syyttelemään ympärilläni olevia ihmisiä, Chisu sanoo.

Tällaisen asenteen Chisu havaitsee itsessään aivan arkisissa asioissa. Uhriutuminen saattaa aktivoitua siitä, että kotona ei ole imuroitu. Tai siitä, että sovittua tiedotetta ei olekaan kirjoitettu ajallaan.

- Tai miksi minun pitää käydä aina vaikka postissa, Chisu sanoo ja nauraa.

Musiikin tekemiseen uhriutuminen ei ole päässyt pesiytymään. Chisu on tullut tunnetuksi siitä, miten paljon hän työskentelee yksin. Biisileirien ja yhteistyökappaleiden aikakaudella on radikaalia, että joku säveltää, sanoittaa ja tuottaa kappaleensa täysin yksin. Debyyttialbumillaan Alkovi Chisu vei yksin tekemisen vielä tätäkin pidemmälle ja myös miksasi kappaleensa itse. Musiikinteossa yksin tekeminen on ollut tietoinen valinta, joten studiolla Chisu ei uhriudu ja parahtele, miksi kukaan ei ole auttamassa.

Lue myös: Chisulta radikaali tyylinvaihto - "Ymmärrän, että uusi linja ärsyttää"

Lue myös: Mikä kaunotar! Laulaja Chisu poseeraa tyrmäävänä avoimessa paidassa

Kilpailut

Uusimmat