Kuva: Mikko Räsänen

Millaisilla keikoilla yleisö on ollut eniten kännissä, Roope Salminen & Koirat?

08.06.2019 09:15 - Senni Loikala

Roope Salminen & Koirat -yhtyeestä kerrotaan, että juhlapyhien keikoilla yleisö on keskimäärin humaltuneempaa kuin muulloin.

Alun perin Roope Salminen & Koirat -yhtye perustettiin yhtä keikkaa varten, mutta bändi herätti kiinnostusta ja kokoonpano päätti jatkaa yhdessä. Vuosien varrella suosikkibändiltä on ilmestynyt hittejä monenlaisiin tunnelmiin. Yhtye tunnetaan erityisesti tarttuvista ja menevistä kappaleistaan, jotka nostavat myös juhlatunnelmaa. Tällaisia ovat uusin single Karavaani, ja aiemmasta tuotannosta esimerkiksi Tanssi se ulos (feat. Ellinoora), Madafakin darra ja Biisonit.

Yhtye on keikkaillut jo lähemmäs kymmenen vuoden ajan ympäri Suomea ja esiintynyt monenlaisille yleisöille. Bändin keulahahmo Roope Salminen ja laulaja-kosketinsoittaja Ossi Saarinen toteavat Voice.fi:n haastattelussa, että vaikka yhtyeen musiikki nostaa juhlakansan tunnelmaa, ei bändi kannusta yleisöään käyttämään alkoholia.

- Emme missään nimessä kannusta tai vaadi, että keikoillamme pitäisi juoda ja emme itse koskaan esiinny kännissä. Alkoholinkäyttö ei ole tekemisemme ytimessä, Ossi Saarinen linjaa.

Joillain keikoilla yleisö on humaltuneempaa, kuin toisilla. Kaksikko pohtii kysymystä siitä, millaisilla keikoilla yleisö on ollut eniten maistissa.

- Olimme vappuna Levillä keikalla eräällä terassilla ja siellä ei ollut kauhean montaa tyyppiä, jotka olisivat puhaltaneet nollat. Usein yleisö voi olla humaltunutta juuri juhlapyhien keikoilla, esimerkiksi juhannusfestivaaleilla, Ossi Saarinen jatkaa.

(kuva: Mikko Räsänen)

(kuva: Mikko Räsänen)

Roope Salminen lisää, että yhtye on esiintynyt kesän festivaaleilla usein päivällä tai alkuillasta. 

- Silloin ihmiset eivät ole ehtineet juoda itseään kovaan humalaan. Se on meidän kannaltamme sairaan kivaa. Hyvän keikan pitää olla hyvä keikka, ja emme koskaan otaksu, että yleisö on niin kännissä, että olisi ihan sama, mitä bändi soittelee.

- Menemme joka kerta suurella kunnianhimolla lunastamaan paikkamme lavalla ja keikasta pitää jäädä hyvä fiilis muunkin kuin yleisön nousuhumalan takia.

Salminen kertoo myös havainnostaan suomalaisyhtyeiden asenteista alkoholinkäyttöä kohtaan.

- En tiedä montaa bändiä, jotka nykypäivänä kiskoisivat hirveästi bisseä ennen keikkaa tai olettaisi yleisön tekevän niin. Sen sijaan musiikki on ytimessä.

Jos laitteellesi on asennettu Spotify, kuuntele Karavaani-kappale alta.

Lue myös: Bändikaverit teilasivat Roope Salmisen räpit: "Me ei voida julkaista tätä biisiä"

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat