Kuva: Senja Rapila

Bändikaverit teilasivat Roope Salmisen räpit: "Me ei voida julkaista tätä biisiä"

17.05.2019 16:15 - Senni Loikala

Yhtyeen uuden Karavaani-nimisen kesäbiisin lyriikat vaativat hikeä Roope Salmiselta. Oikea suunta löytyi lopulta kebab-ravintolassa.

Vaikket tiedä mistä mä oon tullu

niin sä tiedät mun nimen

Ja jos sä luulit, että mestari on kuollut (se on)

syntynyt uudelleen

Karavaani kulkee

Karavaani, se kulkee"

Näin räpätään Roope Salminen & Koirat -yhtyeen hiljattain julkaistussa Karavaani-kappaleessa, jonka hyväntuulisuus ja tarttuva melodia on ihastuttanut monia. Yhtyeen keulahahmo Salminen ja laulaja-kosketinsoittaja Ossi Saarinen kertoivat Voice.fi:n haastattelussa, etteivät kappaleen lyriikat syntyneet helposti.

- Siinä kävi sillä lailla, että luotin liikaa kertosäkeeseen, Roope Salminen muistelee biisinteon alkuvaihetta.

- Jälkikäteen voin myöntää, että olin kirjoittanut liian laiskat säkeistöt. Ajattelin, että biisi kantaa sellaisenaan, koska mielestäni kertosäe oli hirveän hyvä.

Yhtyeen sisältä kuului kuitenkin soraääniä. Bändikaverit eivät pitäneet kappaletta parhaana mahdollisena.

- Ossi sanoi, ettei me voida julkaista biisiä tällaisessa muodossaan. Olin ehdottomasti eri mieltä, sillä pidin biisiä loistavana ja olin valmis julkaisemaan sen sellaisenaan.

(kuva: Mikko Räsänen)

Uusi suunta löytyi kebabia syödessä

Bändin miehistön painostuksesta Roope Salminen päätti kokeilla säkeistöjen kirjoittamista uudestaan tyhjältä pöydältä. Inspiraatio syntyi, kun Salminen oli syömässä kebab-ravintolassa.

- Uudet sanat syntyivät aurinkoisena, kesäisenä hetkenä ja minulla oli oikeasti sanottavaa biisin aiheesta. Sisäistin samalla, että kertosäkeen lisäksi myös säkeistöillä on iso merkitys popmusiikissa.

Salminen nauhoitti uuden version Karavaanista vielä saman illan aikana. Ossi Saarinen myöntää, ettei odottanut täydellisten lyriikoiden syntyvän paineiden alla.

- Olin vähän pessimistinen, syntyvätkö ne. Taiteessa harvoin syntyy hienoja asioita pakottamalla, mutta tämä biisi on poikkeus. Heti, kun kuulin uudet säkeistöt, sain hyvän fiiliksen ja tiesin, että nyt ollaan asian ytimessä.

Palautetta tulee sietää

Molemmat muusikot painottavat, että suoran palautteen antaminen on tärkeää yhtyeen sisällä. Bändikavereiden ideoita ei kuitenkaan kannata teilata saman tien, vaikka ne eivät heti sytyttäisi, kaksikko lisää.

- Minusta ei ole vaikeaa myöntää, jos olen väärässä, kunhan saan hetken makustella asiaa. Karavaanin räpeistä tuli paljon paremmat, kun kirjoitin ne uusiksi.

Jos laitteellesi on asennettu Spotify, voit kuunnella Karavaani-kappaleen alta.

Lue myös: Roope Salminen rakkaudesta: Molempien tulee haluta suhteelta samaa

Lue myös: Roope Salminen tunnustaa pimeät keikkapalkkiot: "Toivottavasti rikos on jo vanhentunut"

Lue myös: Roope Salminen liikuttui syvästi fanin tatuoinnista - "Hullu fiilis"

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat