Kuva: AOP

Missikaunotar Rosanna Kulju avoimena kokemastaan huutelusta: "Minä päätän miten pukeudun"

02.07.2019 09:45 - Reija Saarinen

Kuljun mukaan hän ojensi hieman itselleen huutaneita miehiä.

Missikaunotar Rosanna Kulju, 28, ottaa Instagramissa kantaa asiaan, joka lienee monelle jollain tasolla tuttu.

Uimapukukuvan yhteydessä julkaistussa tekstissä Kulju nimittäin kertoo tarinan siitä, kuinka hän joutui aikuisten miesten huutelujen kohteeksi kaupungilla kävellessään. Kuljun mukaan hän ei antanut asian olla, vaan puuttui siihen rohkeasti.

"Eilen kävelin rakennustyömaan ohi ja kaksi miestä katsoi mua pitkään, joista toinen visslasi kovaan ääneen ja toinen huusi mitä haluaisi mulle tehdä naurahtaen.
Käännyin ja kysyin eikö heille ole opetettu minkäänlaisia käytöstapoja - tämmöinen käyttäytyminen ei ole ok. Oli aika hiljaista poikaa. (kyseessä oli aikuiset 40v miehet)," Kulju kirjoittaa.

Kuljun mukaan hän ei hyväksy keneltäkään moista käytöstä. Eikä niin pitäsi tehdä kenenkään muunkaan.

"Nämä henkilöt kehtasi mulle, 28-vuotiaalle naiselle huudella, joten varmasti kehtaa jollekin nuorelle tytölle. Ja se EI ole ok. Mulla ei ollut mitään paljastavaa vaatetta päällä, oli pitkähihainen paita ilman rintsikoita. Mulla on harvoin rintsikat ja se johtuu siitä, että viihdyn niin. Tämä on mun keho ja MÄ päätän miten pukeudun. Mun pukeutuminen ei oikeuta epäkunnioittavaan käytökseen ja mun pitäisi pystyä 2019 kävelemään vaikka alasti, jos haluaisin ilman, että saisin moisia kommentteja. Seuraavan kerran kun käy tällainen tilanne, niin meinaan marssia työmaatoimistoon ja kysyä työnjohtajalta onko hänen työntekijöillään liian vähän tekemistä kun kehtaavat ohikulkijoille huudella."

"Mä en hyväksy että naisia kohdellaan esineinä, en missään tilanteessa. En hyväksy, että ajatellaan, että olisi naisen oma syy esimerkiksi epäasiallisessa kommentoinnissa tai raiskaustapauksissa, koska olisi pukeutunut provosoivasti. En ikinä tule hyväksymään sitä. Mä seison jokaisen naisen rinnalla jota on kohdeltu epäkunnioittavasti ja puhun myös heidän puolesta, jotka eivät itse uskalla. Ja sen mä teen koska mä voin ja koska mä uskallan.
Kommentoi sydän tähän alle jos olet samaa mieltä."

Kirjoitus on kerännyt hetkessä lukuisia tykkäyksiä sekä sydänkommentteja. Julkaisun pääset katsomaan kokonaisuudessaan alta.

View this post on Instagram

TÄRKEÄ POSTAUS! LUE KOKONAAN❤️ . Eilen kävelin rakennustyömaan ohi ja kaksi miestä katsoi mua pitkään joista toinen visslasi kovaan ääneen ja toinen huusi mitä haluaisi mulle tehdä naurahtaen. Käännyin ja kysyin eikö heille ole opetettu minkäänlaisia käytöstapoja - tämmöinen käyttäytyminen ei ole ok. Oli aika hiljaista poikaa. (kyseessä oli aikuiset 40v miehet) . Mä en hyväksy keneltäkään moista tekstiä ja en anna kenenkään kohdella mua niin epäkunnioittavasti ja ällöttävästi. Nämä henkilöt kehtasi mulle 28vuotiaalle naiselle huudella joten varmasti kehtaa jollekin nuorelle tytölle. Ja se EI ole ok. Mulla ei ollut mitään paljastavaa vaatetta päällä, oli pitkähihainen paita ilman rintsikoita. Mulla on harvoin rintsikat ja se johtuu siitä, että viihdyn niin. Tämä on mun keho ja MÄ päätän miten pukeudun. Mun pukeutuminen ei oikeuta epäkunnioittavaan käytökseen ja mun pitäisi pystyä 2019 kävelemään vaikka alasti jos haluaisin ilman, että saisin moisia kommentteja. Seuraavan kerran kun käy tällainen tilanne niin meinaan marssia työmaatoimistoon ja kysyä työnjohtajalta onko hänen työntekijöillään liian vähän tekemistä kun kehtaavat ohikulkijoille huudella. . Avasin asiaa mun storyyn ja sain naiselta kommentin jossa kutakuinkin sanottiin kuinka asia oli aikalailla mun oma syy kun olin pukeutunut provosoivasti. Tää teki musta tosi surullisen. NAINEN 2019 oli tätä mieltä. Se ajatusmaailma ei ole se mitä haluan opettaa mun tuleville lapsille tai esimerkiksi mun siskolle. NAINEN 2019 saa olla just mitä haluaa. . Mä en hyväksy että naisia kohdellaan esineinä, en missään tilanteessa. En hyväksy, että ajatellaan, että olisi naisen oma syy esim epäasiallisessa kommentoinnissa tai raiskaustapauksissa koska olisi pukeutunut provosoivasti. En ikinä tule hyväksymään sitä. Mä seison jokaisen naisen rinnalla jota on kohdeltu epäkunnioittavasti ja puhun myös heidän puolesta jotka eivät itse uskalla. Ja sen mä teen koska mä voin ja koska mä uskallan. Kommentoi sydän tähän alle jos olet samaa mieltä. ❤️👇🏻 . #GIRLPOWER #GIRLSSTANDWITHGIRLS

A post shared by ROSANNA • GRLGANG PODCASTER • (@rosannakulju) on

Lue myös: Missikaunotar Rosanna Kulju hurmaa bikinikuvissa, seuraajat haltioituivat - "Oi, miten kaunis"

Lue myös: Suomalainen missikaunotar seksikkäänä bikineissä - "Ihana kesäkissa"

Kilpailut

Uusimmat