Kuva: Emmi Moilanen

Antti Holman 18 vuoden takainen työpäivä oli katastrofi: "Lopulta koko kioski oli pakko sulkea"

02.07.2019 11:45 - Reija Saarinen / reija.saarinen@bauermedia.fi

Antti Holma juontaa Novan kesäaamuja yhdessä Esko Eerikäisen kanssa.

Muun muassa sensaatiomaisen Auta Antti! -podcastin tekijänä tunnettu Antti Holma, 36, otti tänä kesänä vastaan mielenkiintoisen kesätyön. Häntä kuullaan heinäkuussa kahden viikon ajan Novan aamuissa, joita hän juontaa yhdessä Esko Eerikäisen kanssa.

Ensimmäisessä lähetyksessä Holma intoutui myös muistelemaan erästä 18 vuoden takaista kesätyöaamua, joka ei todellakaan kuin Strömsössä.

- Mulla oli 18 vuotta sitten mun kaikkien aikojen kesätyöaamu. Olin silloinkin kesä-Esa, kuten nytkin. Olin sitten menossa tuuraamaan R-kioskille Munkkiniemen Puistotielle, Holma aloittaa.

Miehen mukaan tuurauksissa hämmentävintä oli se, että jokaisessa kioskissa oli tietenkin omia toimintatapoja sekä erilaisia kahvikoneita.

- Joihinkin kaadettiin vesi, joihinkin se tuli itsestään. Ajattelin sitten, että tähän malliin pitää laittaa ja sitten aloin sitä vettä kaatamaan. Siitä seurasi sitten se, että takahuone lainehti. Kun sitten siivoilin sitä takahuonetta, niin sillä aikaa pullat palaa uuniin.

- Kun päivän sai jotenkin käyntiin, niin se tassu, jolla luetaan viivakoodit, meni rikki ja ne piti sitten käsin naputella. Ja niitä numeroitahan on paljon. Eli jos joku tuli ostamaan purkkapaketin, niin se kesti puoli tuntia, Holma naurahtaa.

Kaikein huipuksi kioskiin saapui kuitenkin myös kutsumaton vieras, joka oli viimeinen niitti tapahtumien sarjalle.

- Eikä tässä vielä kaikki. Kun sain homman jotenkin toimiminaa, sisään tuli orava. Se tiputteli lelut sieltä hyllystä ja tupakat tupakkahyllystä. Siinä vaiheessa menin takahuoneeseen ja laitoin oven kiinni. Lopulta oli pakko sulkea koko kioski, Holma muistelee.

Koko tarinan ja muita ajatuksia kesätöistä pääset kuuntelemaan alta. Kaikki Kesäaamujen pätkät pääset kuuntelemaan täältä.

Radio Nova, Iskelmä, Kiss ja Voice.fi ovat osa Bauer Mediaa.

Holman lisäksi Kesäaamuissa ovat mukana Jannika B, Kalle Lamberg, Anna Perho sekä Kasmir.

Auta Antti -podcastin pääset kuuntelemaan täältä.

Lue myös: Antti Holma yllättää uudella kesätyöllään: 'Pelkään, että vahingossa paljastan todellisen minäni'

Kilpailut

Uusimmat