Kuva: AOP

Uudessa Leijonakuninkaassa on vain yksi ainoa aito kuva - ohjaaja paljastaa, missä kohtauksessa

30.07.2019 10:15 - Iiro Myllymäki

Vaikka Leijonakuningasta markkinoidaan live action -elokuvana, se on todellisuudessa luotu tietokoneella yhtä kuvaa lukuun ottamatta.

Uusi Leijonakuningas-filmatisointi on saanut ihmiset rynnistämään elokuvateattereihin kautta maailman. Kyseessä on uusi versio vuoden 1994 rakastetusta animaatioklassikosta, ja versiota on markkinoitu laajalti niin sanottuna live action -elokuvana. Tällä yleisesti tarkoitetaan, että kyseessä on todellisuudessa näytelty eikä animoitu elokuva.

Leijonakuninkaan kohdalla live action -termin käyttö on kuitenkin kyseenalaista. Tämä käy ilmi muun muassa uuden Leijonakuninkaan ohjanneen Jon Favreaun Instagram-päivityksestä. Siinä ohjaaja paljastaa, että uuteen elokuvaan oli upotettu ainoastaan yksi aito kuva. Kaikki muu on tehty tietokonegrafiikalla.

”Laitoin mukaan yhden ainoan kuvan, jonka kuvasimme Afrikassa, nähdäkseni, huomaako kukaan. Kyseessä on elokuvan ensimmäinen kuva, joka aloittaa Circle of Life -kappaleen”, Favreau paljastaa.

Jos päivitys ei näy alla, klikkaa tästä.

Elokuvan kohdalla on kiistelty, voiko sitä kutsua live action -elokuvaksi vai CGI-elokuvaksi (computer-generated imagery), eli tietokoneella animoiduksi. Muun muassa Vox-julkaisu on kirjoittanut aiheesta. Voiko elokuvaa kutsua live action -elokuvaksi, jos sekä sen eläinhahmot että maisemat on luotu tietokoneella mutta ne on vain saatu näyttämään fotorealistisilta? On kolme seikkaa, jotka puoltavat elokuvan kutsumista live action -elokuvaksi. Elokuvan on tuottanut Walt Disney Pictures eikä Walt Disney Animation Studios, joka vastaa leffajätin animaatiotuotannoista. Leijonakuningasta myös markkinoidaan osana Disneyn live action -elokuvien sarjaa, johon ovat tähän asti kuuluneet muun muassa näytellyt versiot Kaunottaresta ja hirviöstä, Aladdinista ja Viidakkokirjasta. Tämän lisäksi itse Walt Disneyn toimitusjohtaja Bob Iger on viitannut elokuvaan live action -sanoilla.

Leijonakuningas on saanut kehuja visuaalisuudestaan. Leijonat on saatu näyttämään hämmästyttävän aidoilta. (kuva: AOP)

Leijonakuningas on saanut ristiriitaisen vastaanoton kriitikoilta, mutta elokuvan yleisömenestys on ollut odotetunlaista. Alle kaksi viikkoa sitten julkaistu leffa on maailmanlaajuisesti tuottanut jo nyt enemmän lipputuloja kuin vuoden 1994 alkuperäinen Leijonakuningas, kertoo Cnet. Box Office Mojon mukaan uusi Leijonakuningas on tuottanut yhteensä noin 869,5 miljoonaa euroa. Se on noin 54 miljoonaa euroa enemmän kuin alkuperäisen elokuvan tuotot.

Lue myös: Mies lauloi Leijonakuningas-tunnarin aasin kanssa - videosta viraalihitti

Lue myös: Miten suloinen! Bahati-pentua käytettiin Simba-leijonan liikkeisiin Leijonakuninkaassa

Lähteet: Vox, Cinema Blend, Cnet

Kilpailut

Uusimmat