Kuva: Shutterstock

Vuoden -97 poliisisurmat järkyttivät koko Suomea - kuuntele rikoskomisarion kuvaus tutkinnasta

02.08.2019 16:15 - Emmi Moilanen / emmi.moilanen@bauermedia.fi

Rikospaikkaradion tämän viikon jakso pureutuu poliisisurmiin, jotka järkyttivät koko Suomea 22. lokakuuta vuonna 1997.

Tanskalaisesta vankilasta karannut Steen Christensen ryösti 22. lokakuuta vuonna 1997 kassan Helsingin keskustassa sijaitsevasta hotellista. Paetessaan paikalta kaksi poliisia pysäytti Christensenin mutta mies yllätti poliisit ja telotti heidät niskalaukauksilla. Poliisimurhaajan ajojahdista tuli ennennäkemätöntä.

RadioPlayn Rikospaikkaradio -podcastin rikostoimittajat Jarkko Sipilä ja Pekka Lehtinen kertaavat Christensenin olleen arvaamaton väkivaltarikollinen. Christensenin historiasta löytyi myös muita rankkoja rikoksia, kuten pankkiryöstö panttivankeineen sekä raiskaus.

Tämän viikon jaksossa kuullaan äänite, jossa rikoskomisario Esko Peltola kuvailee Steen Christenseniä.

”Tämä henkilö on karannut tanskalaisesta vankilasta syyskesän paikkeilla, emme tiedä tällä hetkellä tarkkaan. Niin yksityiskohtaisia tietoja ei ole. Hän on ollut kärsimässä noin kolmen vuoden tuomiota muun muassa pankkiryöstöistä.”

”Hän on tullut Suomeen syyskuussa, tällä hetkellä ei tiedetä, minkä takia juuri Suomeen. Tanskassa hänet kuulemma tunnetaan erittäin hyvin ja hän on arvaamaton väkivaltarikollinen.”

Voit kuunnella alta, millaisia vaiheita poliisi joutui käymään läpi ennen Christensenin kiinniottamista. Lataa RadioPlay ilmaiseksi täältä ja kuuntele podcastin tähän mennessä ilmestyneet jaksot.

Rikospaikkaradio-podcastissa rikostoimittajat Jarkko Sipilä ja Pekka Lehtinen käyvät läpi Suomea kuohuttavimmat rikostapaukset viime vuosikymmenten ajalta. Jokainen jakso sisältää aitoja ääniklippejä, jonka vuoksi podcastia ei suositella alle 16-vuotiaille.

Lue myös: "Suomen rikoshistorian vastenmielisin teko" - pienen Vilja Eerikan tapaus ei unohdu koskaan

Lue myös: Suomalaisen myrkkyhoitajan hätäkeskuspuhelu on karua kuultavaa – yritti vierittää syytä uhrin niskoille

Kilpailut

Uusimmat