Kuva: Shutterstock

Suomalaisen myrkkyhoitajan hätäkeskuspuhelu on karua kuultavaa – yritti vierittää syytä uhrin niskoille

20.08.2018 15:45 - Emmi Moilanen

RadioPlayn Rikospaikkaradio-podcastin ensimmäisessä jaksossa pureudutaan myrkkyhoitaja Aino Nykoppin tapaukseen.

RadioPlayn uudessa Rikospaikkaradio-podcastissa MTV3:n rikostoimittajat Jarkko Sipilä ja Pekka Lehtinen johdattavat kuulijan koko Suomea järkyttäneiden rikosten tapahtumapaikoille. Jokainen jakso sisältää autenttista äänimateriaalia esimerkiksi hätäkeskuspuhelun tai oikeussalinauhoitteen muodossa.

Kaikki Rikospaikkaradion tapaukset ovat rikoksia, joita molemmat toimittajat ovat uransa aikana seuranneet. Rikosten käsittelyn ja analysoinnin lomassa kuulijalle selviää, millaista rikostoimittajana työskentely on.

- Olemme molemmat tehneet pitkään rikostoimittajan työtä ja pystyimme peilaamaan myös sitä, miltä on tuntunut raportoida näistä asioista, Sipilä toteaa Voice.fi-sivuston haastattelussa.

Sarjan ensimmäinen jakso pureutuu myrkkyhoitaja Aino Nykoppin tapaukseen. Nykopp tuomittiin elinkautiseen viidestä murhasta ja viidestä murhan yrityksestä. Perushoitajana työskennellyt Nykopp surmasi uhrinsa rauhoittavien lääkkeiden avulla. Teot tapahtuivat vuosina 2004-2009.

Podcastissa kuullaan Nykoppin hätäkeskuspuhelu, jossa hoitaja soittaa ambulanssin, kun uhri on sekavassa tilassa.

- Autenttisten pätkien kautta kuulija pääsee myös analysoimaan ja pohtimaan, että miten asiat ovat menneet ja millaisia tunteita äänipätkä herättää, Lehtinen kertoo.

(kuva: Emmi Moilanen)

Myrkkyhoitajan tapaus herätti tyrmistystä

Sipilä ja Lehtinen halusivat myrkkyhoitajan tapauksen mukaan podcast-sarjaansa tapauksen poikkeuksellisuuden takia. Sipilän mukaan maailmassa on ollut lukuisia tapauksia, joissa hoitaja on tappanut potilaita. Mies toteaa, että oli "aika normaalia," että tällainen tapaus löytyi myös Suomesta.

- Silloin kun tapaus tuli julki, kyllähän se tyrmistystä herätti, että suomalainen sairaanhoitaja kotikäynneillään tappaa tarkoituksellisesti vanhuksia rauhoittavilla lääkkeillä. Ja myös sairaaloissa, se oli järkyttävä juttu, Sipilä muistelee.

Sipilä kuvailee jaksossa kuultavaa äänitepätkää järisyttäväksi.

- Hoitaja itse soittaa hätäkeskukseen ilmoittaakseen, että vanhus on kuolemankielissä.

Kuuntele koko jakso kokonaisuudessaan alta.

Rikospaikkaradio-podcastissa rikostoimittajat Jarkko Sipilä ja Pekka Lehtinen käyvät läpi Suomea kuohuttavimmat rikostapaukset viime vuosikymmenten ajalta. Jokainen jakso sisältää aitoja ääniklippejä, jonka vuoksi podcastia ei suositella alle 16-vuotiaille.

Lataa RadioPlay ilmaiseksi täältä ja kuuntele podcastin kaksi ensimmäistä jaksoa.

Lue myös: Poikaystävä päätyi pakastimeen aviomiehen seuraksi - jäätelömurhaaja jäi kiinni sattumalta

Kilpailut

Uusimmat