Kuva: Instagram

Mikko Leppilampea kohtasi suuri suru, materiaali hautajaisista koskettaa somessa: "Tuli itku"

12.08.2019 09:15 - Senni Loikala

Mikko Leppilampi kertoo Instagramissa, että hänen Veska-pappansa on saatettu haudan lepoon.

Näyttelijä ja juontaja Mikko Leppilampi, 40, kertoo Instagramissa, että häntä on kohdannut suuri suru. Leppilampi julkaisi sunnuntaina kuvan, jossa hän on muiden mukana saattamassa hautaan sukulaistaan.

"No niin, Pappa. Löyty sulle hyvä paikka. Just siitä joen puoleisesta nurkasta, jonne Mummi sut toivoikin. Nahkalan vierestä niiden kahden suuren koivun suojassa. Siin on muuten Ala-Leppilammen Mikkokin melkein suoraan vastapäätä. Sankareiden joukkoon pääsit", Leppilampi kirjoittaa.

Päivityksessä Leppilampi kuvailee sukulaisensa saattamista haudan lepoon näin:

"Katottiin poikien kanssa tarkkaan, että arkku asettu suorassa kuopan pohjalle ja taputeltiin multa tiiviiksi keoksi arkun muotoon, kannesta ja kyljistä tasaisen siistiksi. Siellä oli saattamassa ihan kaikki. Yli kaksisataa! Olisit nähnyt sen saattueen, joka meidän perässä seuras, kun sua kannettiin! Se oli todella vaikuttava näky."

Leppilampi päätti kirjoituksensa näin:

"Nyt annetaan sulle rauha, mutta luvataan kyllä tulla sulle tähän aina ohikulkiessa kuulumiset kertomaan ja kivi kiillottamaan. Hyvää matkaa, rakas Veska-Pappa!"

Päivitys koskettaa ihmisiä

Päivitys on herättänyt valtavasti myötätuntoa sosiaalisessa mediassa. Kommenttikenttä täyttyy osanotoista. Alla muutama poiminta päivitykseen jätetyistä kommenteista. 

"Oli niin kauniisti kirjoitettu. Tuli itku. Otan osaa suruusi."

"Lohdutusta ikävään ja suruun."

"Osanotto suruun. Muistot jää elämään. Jaksa Mikko nyt."

"Onpas kauniisti kirjoitettu, osanotto.

Jos päivitys ei näy, pääset siihen tästä.

Hieman myöhemmin Leppilampi julkaisi Instagramissa videon, jossa hän tulkitsee yhdessä isänsä, gospel-artisti Jukka Leppilammen ja kolmannen esiintyjän kanssa Uneni näin -nimisen kappaleen Ylivieskassa sijaitsevassa kappelissa. Leppilampi kertoo kuvatekstissä, että kappaleen on säveltänyt hänen isänsä ja sanoittanut Mikko Kuustonen.

Tulkinta nosti tunteet pintaan sosiaalisessa mediassa. Monet ovat kommentoineet päivitystä pelkillä sydämillä, ja monet kuvaavat esitystä kauniiksi. Alla muutama poiminta päivityksen kommenteista.

"Olen sanaton."

"Oi miten kaunista."

"Kaunis, koskettava laulu."

Jos video ei näy, pääset katsomaan sen tästä.

Lue myös: Syksyllä 40 vuotta täyttävä Mikko Leppilampi: "Nykyisin en välitä, mitä ihmiset ajattelevat minusta"

Lue myös: MTV: Mikko Leppilampi paljasti haaveensa: "Haluan uudestaan isäksi"

Kilpailut

Uusimmat