Kuva: Shutterstock

Tänään tv:ssä: kilparatsastajan traaginen onnettomuus - "Minut piti hiljentää tähän tuoliin"

21.08.2019 07:15 - Milena Raappana

Kilparatsastaja Jaana Kivimäki kertoo onnettomuudesta, joka muutti hänen koko elämänsä.

Kilparatsastaja Jaana Kivimäki eli itseään toistavassa oravanpyörässä. Kaksi vuotta meni täysin sumussa hevosten ja perheen arjen pyörittämisessä. Tapaturmia sattui tuon tuosta, mutta hänen mielessäkään ei käynyt, että tahtia kannattaisi hidastaa. Vuonna 2004 Kivimäki oli lähdössä esteratsastuksen aluemestaruuskisoihin, kun burn outin partaalla olevalle kilpaurheilijalle tuli konkreettinen pysähdys elämässä.

- Minut piti hiljentää tähän tuoliin, Kivimäki sanoo Docstop: Kaikki mitä halusin -ohjelmassa ja viittaa pyörätuoliin, jolla nykyään liikkuu. 

Hevosauton lastaussilta tippui hänen päälleen. Onnettomuuden jälkeen Kivimäki heräsi sairaalasta, jossa lääkäri kertoi hänelle järkyttävät uutiset. 

- Lääkäri tuli siihen ja sanoi: "Sua on leikattu yhdeksän tuntia ja poistettu tuhansia sirpaleita selkärankaa, tehty tekomassasta uudet nikamat ja sinne on laitettu rautaa ja ruuveja. Selkäydin on vapautettu uuden selkärangan sisään, mutta selkäydin oli täysin poikki. Joten se ei tule koskaan toimimaan etkä tule koskaan kävelemään.", Kivimäki sanoi. 

Onneksi kilpailuhenkinen ja voitontahtoinen Kivimäki ei traagisista uutisista lannistunut. Hevonen on ollut hänen omien sanojensa mukaan paras kuntouttaja. Satulaan hän nousi ensimmäisen kerran neljä kuukautta onnettomuuden jälkeen ja oli kauhusta kankeana. Periksiantamaton luonne kuitenkin päätyi kilparadoille halvaantumisesta ja sen aiheuttamista kivuista huolimatta. 

Docstop: Kaikki mitä halusin

TV2

15:30

Lue myös: Tuukka Temosen seuraava elokuva on selviytymistarina: "Minulta kysytään, ketä se kiinnostaa"

Kilpailut

Uusimmat