Kuva: Shutterstock

Asento, jossa suomalainen saa useimmiten orgasmin - yllättääkö?

22.08.2019 18:45 - Reija Saarinen / reija.saarinen@bauermedia.fi

Lähes puolet suomalaisista kertoo kaipaavansa seksielämäänsä lisää monipuolisuutta.

Kaalimato.comin tuoreen kyselytutkimuksen mukaan suomalaisilla on yksi seksiasento, joka nousee selkeästi ylitse muiden. Lähes joka neljäs suomalainen nimittäin kokee takaapäin-asennon parhaaksi orgasmin saavuttamisen kannalta. Toiselle sijalle nousi lähetyssaarnaaja ja kolmantena on paranneltu versio lähetyssaarnaajasta, jossa naisen jalat on esimerkiksi nostettu kumppanin hartioille.

Takaapäin-asento on etenkin miesten mieleen, sillä joka kolmas kertoo saavuttavansa orgasmin parhaiten kyseisessä asennossa. Naisista 15 prosenttia kertoo saavansa orgasmin parhaiten takaapäin-asennossa. 

– Lempiasennot ovat luonnollisesti yksilöllisiä, mutta takaapäin-asennon suuri suosio saattaa johtua ensinnäkin asennon fyysisestä helppoudesta miehelle, kun käsiin ei synny rasitetta ja seksistä voi nauttia sitä myöten rennommin. Toiseksi takaapäin-asennossa näkee myös hyvin oman kumppaninsa, intiimialueet sekä penetraatioliikkeen, jotka saattavat lisätä kiihottumista, Kaalimadon seksuaaliterapeutti Annukka Lavikainen kertoo.

– Usein naiset nauttivat sellaisista asennoista, joissa seksuaaliselle stimulaatiolle herkkä klitoris saa kosketusta joko suulla, sormilla tai seksivälineillä. Naisilla G-piste sijaitsee emättimen etuseinämässä ja A-piste kohdunkaulan läheisyydessä, ja joissain asennoissa penis voi osua juuri näihin kohtiin tuottaen suurta mielihyvää. Tyynyn asettaminen selän alle lähetyssaarnaajassa voi auttaa miellyttävän kulman löytämisessä. Perinteisessä lähetyssaarnaajassa ollaan myös kasvokkain ja hyvin lähekkäin, joka on joillekin naisille tärkeä osa seksiä, Lavikainen kertoo.

Kyselyssä selvisi myös, että lähes puolet suomalaisista kaipaa seksielämäänsä lisää monipuolisuutta, ja jopa 42 prosenttia kertoo kangistuvansa petipuuhissaan liikaa vanhoihin kaavoihin. 

– Rutinoituneeseen seksiin voi tuoda lisää leikkimielisyyttä esimerkiksi siirtymällä makuuhuoneesta toisaalle, keksimällä uusia tapoja koskettaa toista, puhumalla tuhmia, pukeutumalla uusiin asuihin tai kokeilemalla jotakin uutta seksivälinettä, Lavikainen sanoo.

Lue myös: Aikuisviihdetähti jakaa tärkeimmän vinkkinsä: "Tekee seksistä huomattavasti tyydyttävämpää"

Lue myös: Sitomisleikit vai pitkät suudelmat? Tähtimerkkisi paljastaa, mikä kiihottaa sinua eniten seksissä

Kilpailut

Uusimmat