Kuva: AOP

Disneyn ja Pixarin animaatioiden viisi eroa - oletko huomannut?

23.08.2019 18:15 - Henna Koste

Vaikka studiot ovat samassa omistuksessa, tyylit poikkevat paljon toisistan.

Monella animaatioiden ystävällä on mielipide siitä, onko Disneyn vai Pixarin elokuvat parempia. Vaikka molemmat studiot ovat samassa omistuksessa, ovat tyylit kuitenkin erilaisia. Pixarin pitkiä animaatioelokuvia ovat muun muassa Toy Story - leluelämää (1995), Ihmeperhe (2004), Autot (2006) ja Inside Out - mielen sopukoissa (2015).  

Disneyn juuret sen sijaan ovat paljon kauempana. Lumikki ja seitsemän kääpiötä näki päivänvalon jo vuonna 1937. Muita Disneyn elokuvia ovat muun muassa Dumbo (1941), Bambi (1942), Pieni merenneito (1989), Tarzan (1999) ja Frozen - huurteinen seikkailu (2013).

MsMojo pisti Pixarin ja Disneyn vertailuun keskenään. Mikä tosiaan onkaan erilaista heidän elokuvissaan ja kumpi suoriutuu paremmin?  

Tyyli

Pixar on tehnyt elokuvansa tietokoneella. Toy Story oli ensimmäinen kokonaan tietokoneella tehty täyspitkä animaatioelokuva maailmassa. Pitkät juuret omaavan Disneyn tyyli on muuttunut luonnollisesti vuosikymmenten aikana. Disney on siis verrattain tehnyt vähemmän aikaa tietokoneanimaatioita, joten he ovat ponnistaneet upeasti muiden studioiden rinnalle. 

Hahmot

Pixarin hahmot ovat joskus hieman monimutkaisia, toisinaan myös kirjaimellisesti. He ovat harvoin täydellisiä ja juuri siksi kiinnostavia. Päähenkilö ei välttämättä ole pelkästään hyvä ja pahis pelkästään ilkeä. Disneyn hahmot ovat saaneet ehkä enemmän inspiraationsa arkielämän tyypeistä. 

Musiikki

Laulut ovat usein animaatioiden kohokohtia. Disneyn elokuvat tuntuvat toisinaan perustuvan musikaalien ympärille. Monet Disneyn elokuvista tutut kappaleet ovat jääneet ikiajoiksi elämään. 

Katso muut kohdat videolta. 

Lähde: MsMojo

Lue myös: 10 tähteä, jotka muistuttavat huomattavasti tuttuja animaatiohahmoja - katso kooste

Kilpailut

Uusimmat