Kuva: Youtube

Simpsonien kohuhahmo saa jatkaa sarjassa, sarjan luoja vahvistaa: "Olemme ylpeitä hänestä"

27.08.2019 13:45 - Iiro Myllymäki

Apu-hahmoa on kritisoitu stereotypioiden vahvistamisesta ja jopa rasistisuudesta.

Simpsonit-komediasarja joutui rasismisyytösten kouriin, kun sen Apu Nahasapeemapetilon -hahmoa kritisoitiin haitallisten stereotypioiden vahvistamisesta. Elintarvikekauppaa pitävä intialaismies nostettiin esiin The Problem With Apu -dokumentissa, johon oli haastateltu eteläaasialaisia ihmisiä. Haastateltavat kertoivat siitä, miten hahmolla on ollut negatiivinen vaikutus heidän elämäänsä ja miten hahmo on vaikuttanut intialaisiin liitettäviin mielikuviin.

Apu-kohun myötä huhuttiin, että hahmo poistettaisiin sarjasta kokonaan. Nyt Simpsonit-sarjan luoja Matt Groening on kuitenkin kertonut, että hahmo nähdään sarjassa vastaisuudessakin. Eräs Disneyn House of Mouse -tapahtuman keskustelutilaisuuteen osallistunut ihminen kysyi Groeningilta suoraan, tullaanko Apu vielä näkemään sarjassa.

- Kyllä. Rakastamme Apua ja olemme ylpeitä hänestä, Groening vastasi.

Kohun herättyä Apu-hahmon ääninäyttelijä Hank Azaria kommentoi, että dokumentti antoi paljon ajattelemisen aihetta Simpsonien tekijöille. Hän ei osannut tuolloin arvioida, mitä hahmon kanssa tultaisiin tekemään. Sarjan tuottaja Al Jean kommentoi myös kohua ja vahvisti, että käsikirjoittajat pohtivat hahmon tulevaisuutta.

- Jotkut ovat loukkaantuneet hahmosta, ja otan sen hyvin vakavasti. Toiset taas todella rakastavat hahmoa. Se on hankala valinta. En halua loukata ihmisiä, mutta haluamme olla hauskoja. Emme halua olla täysin poliittisesti korrekteja. Sellaisia emme ole koskaan olleet, Al Jean kommentoi.

Apu-hahmossa närää on herättänyt muun muassa hahmon järjestetty avioliitto, lasten määrä ja se, että hahmo määritellään pitkälti pelkästään ruokakauppansa kautta.

Lue myös: Simpsonien alkutunnarista tehtiin ahdistava venäläisversio - katso hehkutettu video

Lue myös: Potkut saanut Simpsonien säveltäjä lataa: 'Minut erotettiin vammaisuuden takia'

Lähde: LADbible

Kilpailut

Uusimmat