Kuva: AOP

Pertti Salovaaran lomalle ikävä loppu - jumissa Kreikassa konkurssin takia: "Koitetaan kärvistellä"

23.09.2019 20:00 - Milena Raappana

Radio Novan Iltapäivä soitti Kreikkaan Pertti Salovaaralle, jonka paluulento peruuntui viimeöisen Thomas Cookin konkurssin takia.

Entinen kansanedustaja ja radiotoimittaja Pertti Salovaaran, 48, loma Kreikassa sai ikävän lopun, kun hän sai tietää, että matkanjärjestä Tjäreborgin emoyhtiö Thomas Cook meni viime yönä konkurssiin. Tästä syystä tämänpäiväinen paluulento Suomeen peruuntui. Hän kertoi Radio Novan Iltapäivässä, että kommunikointi on takuillut pahemman kerran matkanjärjestäjän kanssa. 

- Aamulla katsoin totuttuun tapaan uutisia maailmalta ja sieltä tuli tieto konkurssista. Useiden kymmenien yritysten jälkeen sain matkaoppaan kiinni, joka kertoi, että hän tietää asiasta vähemmän kuin minä. Uutisissa on kaikki, mitä asiasta tiedetään. Tässä koitetaan kärvistellä, odotella ja sopia uusiksi asioita, joita on tullut viikon aikan sovittua, Salovaara sanoo puhelimessa. 

Yhtiöstä ei olla oltu yhteydessä Salovaraan, vaan kaiken tiedon hän on saanut median kautta. Todennäköisesti hän joutuu itse kustantamaan seuraavan yön hotellissa. 

- Matkanjärjestäjä hotellin aulassa sanoi, että seuraavat yöt tästä eteenpäin pitää hoitaa itse. Matkustajien pitää sopia hotellin kanssa, että miten asia oikein etenee ja kuka maksaa, mitä ja kuinka kauan, Salovaara tilittää. 

Tarkkaa tietoa paluulennosta ei vielä ole. Salovaaran mukaan usean yhteydenoton jälkeen hän sai matkanjärjestäjältä tiedon, että ensimmäinen ainoa mahdollinen lento takaisin Suomeen lähtisi huomenna iltapäivällä. 

- Mitä suurimmalla todennäköisyydellä täällä istutaan ja vedetään aurinkoa napaan vielä muutamia päiviä, Salovaraa sanoo. 

Häntä myös säälittää paikallisen hotellin omistajan ja hekilökunnan kohtalo. Hänen mukaansa Tjäreborg eikä Thomas Cook ole maksaneet viiteen kuukauteen laskujaan. 

- Omistaja sanoo, että tässä ollaan konkurssin partaalla. He eivät ole saaneet aikaisempia rahoja eivätkä missään tapauksessa tule saamaan mitään rahoja tästä eteenpäin. Säälittää tämä, kun kreikkalaisten ystävällisyys ja avuliaisuus ovat uskomattomalla tasolla ja harvinaisesta tilanteesta huolimatta he ovat turistien puolella, vaikka eivät kohta puoleen vuoteen ole saaneet rahaakaan, Salovaara kertoo. 

Lue myös: C-kasetti innoitti Salovaaroja järjestämään äitienpäiväkonsertin

Lue myös: Juontaja-kansanedustajan pitkä avioliitto päättyy

Radio Nova ja Voice.fi ovat osa Bauer Mediaa.

Suosittelemme

Uusimmat