Kuva: AOP

Joker-elokuva rikkoi ennätyksen avausviikonloppunaan - huimat lipputulot!

08.10.2019 12:15 - Iiro Myllymäki / iiro.myllymaki@bauermedia.fi

Paljon keskustelua herättänyt elokuva on saanut ihmiset marssimaan joukolla elokuvateattereihin.

Kohua herättänyt Joker-elokuva on kiinnostanut katsojia niin paljon, että se rikkoi avausviikonloppunaan ennätyksen. Elokuva tuotti avausviikonloppunaan enemmän kuin mikään muu lokakuussa julkaistu elokuva Yhdysvalloissa. Aiemmin ennätystä piti hallussaan viime vuoden lokakuussa julkaistu Venom-elokuva.

Joker tuotti Yhdysvalloissa lipputuloissa noin 85 miljoonaa euroa. Maailmanlaajuisesti tuotot olivat noin 128 miljoonaa euroa. Warner Bros -tuotantoyhtiön kansallisen jakelun johtaja Jeff Goldstein kertoo, että maailmanlaajuisesti tulos oli parempi kuin osattiin odottaa.

- Olemme innoissamme, että yleisö on ottanut elokuvan näin hyvin omakseen, Goldstein sanoo.

Joker on herättänyt paljon huomiota tematiikallaan. Elokuvassa Joaquin Phoenix esittää Batman-universumista tuttua Joker-hahmoa, jonka synkkä syntytarina elokuvassa kerrotaan. Leffaa on kritisoitu siitä, että se vaikuttaa ihannoivan väkivaltaa ja mahdollisesti voi olla kannustamassa ihmisiä väkivallantekoihin. Kriitikoilta elokuva on saanut ristiriitaista palautetta. Se kuitenkin onnistui voittamaan Venetsian elokuvajuhlien arvostetun pääpalkinnon kultaisen leijonan. Joker on noussut Suomessa Finnkinon tämän hetken suosituimmaksi elokuvaksi.

Lue myös: Ylistetyn Joker-leffan ohjaaja kertoi, miksi jätti komediat sikseen - kuittailu alkoi Twitterissä

Lue myös: Joker-tähti Joaquin Phoenix marssi ulos haastattelusta kesken kaiken - yksi kysymys oli liikaa

Lähteet: Time, Finnkino

Kilpailut

Uusimmat