Kuva: AOP

Ylistetyn Joker-leffan ohjaaja kertoi, miksi jätti komediat sikseen - kuittailu alkoi Twitterissä

02.10.2019 20:45 - Iiro Myllymäki / iiro.myllymaki@bauermedia.fi

Todd Phillipsin mielestä komediaa ei enää kannata tehdä, koska ihmiset loukkaantuvat liian herkästi.

Pian ensi-iltansa saava Joker-elokuva on kerännyt paljon ylistystä. Aiemmin komediaelokuvia ohjannut Todd Phillips, 48, on siirtynyt elokuvassa synkän, psykologisen draaman pariin. Nyt mies on valottanut enemmän taustoja siihen, miksi hän on ainakin toistaiseksi lakannut komedian tekemisen.

Phillipsin mielestä nykyisessä keskustelukulttuurissa koomikot eivät enää uskalla tehdä pilaa. Hänen mielestään yleisöt ovat liian herkkiä loukkaantumaan huumorista.

- Kerronpa miksi komediat eivät enää toimi. Kaikki hauskat tyypit jättävät hommat sikseen, koska he eivät halua loukata ketään, Phillips sanoo.

Joker on kerännyt kiittäviä arvioita. (kuva: Youtube)

Todd Phillips on aiemmin ohjannut muun muassa Kauhea kankkunen -elokuvatrilogian. Mies painottaa, että hänen komiikkansa on räävitöntä, ja hän uskoo, että tällainen komiikka ei olisi enää yleisesti hyväksyttyä. Tästä syystä mies alkoi miettiä, millaisen elokuvan hän voisi tehdä komediaelokuvan sijaan mukautumatta kuitenkin täysin vallitseviin standardeihin. Näin Phillips sai idean ottaa uudenlainen tulokulma supersankarielokuviin. Joker-elokuva kertoo Batmanin arkkivihollisen Jokerin syntytarinan ja poikkeaa radikaalisti muista suuren luokan supersankarielokuvista. Jokeria on kuvailtu väkivallaltaan hyvin raa’aksi, ja supersankarileffoista tutut action-kohtaukset loistavat poissaolollaan.

Todd Phillipsin komediakommentit ovat herättäneet kritiikkiä Twitterissä. Monen kommentoijan mielestä komedia on kaikkea muuta kuin kuollut. Tästä on nostettu esimerkkinä muun muassa Fleabag-sarjan suosio hiljattaisessa Emmy-gaalassa. Twitter-kommentoijat ovat nostaneet esiin monia nykykoomikoita, jotka tuntuvat onnistuvat työssään loukkaamatta ihmisryhmiä. Kommenteissa on vilissyt muun muassa Kumail Nanjianin, Tiffany Haddishin, Melissa McCarthyn ja Tyler Perryn nimet.

Joker saa ensi-iltansa Suomessa perjantaina 4. lokakuuta.

Lue myös: Joker-tähti Joaquin Phoenix marssi ulos haastattelusta kesken kaiken - yksi kysymys oli liikaa

Lue myös: Tuore Jokeri-elokuva sai 8 minuutin suosionosoitukset ensi-illassa - Oscar-ehdokkuuksia povataan

Lähde: Metro.co.uk

Kilpailut

Uusimmat