Kuva: AOP

Joker-tähti Joaquin Phoenix marssi ulos haastattelusta kesken kaiken - yksi kysymys oli liikaa

23.09.2019 14:45 - Iiro Myllymäki / iiro.myllymaki@bauermedia.fi

Joaquin Phoenix ei osannut vastata siihen, voiko raju elokuva aiheuttaa väkivaltaa oikeassa elämässä.

Pian Suomessakin nähtävä Joker-elokuva on herättänyt paljon ennakkokohinaa monestakin syystä. Elokuvalle on ensinnäkin povattu Oscar-ehdokkuuksia, ja se voittikin jo parhaan elokuvan palkinnon Venetsian elokuvajuhlilla. Elokuvasta on puhuttu myös sen aiheen takia. Leffa kertoo Batmanin arkkivihollisen Jokerin syntytarinan, ja se on traaginen kertomus mieleltään sairaasta miehestä, joka ajautuu yhteiskunnan hyljeksimänä rikosten tielle. Jotkut ovat pohtineet, voiko elokuva innoittaa vastaavanlaisia väkivallantekoja tosielämässä.

Tästä aiheesta Telegraph-lehden toimittaja kysyi elokuvan päätähdeltä Joaquin Phoenixilta. Phoenix ei vastannut kysymykseen, vaan marssi ulos koko haastattelusta. Toimittaja Robbie Collinin mukaan Phoenix kysyi poistuessaan, miksi hän kysyisi tuollaisen kysymyksen. Warner Bros -elokuvayhtiön edustajat saivat Phoenixin vakuutettua palaamaan haastatteluun. Phoenix palasi viimeistelemään haastattelun tunnin päästä ulos marssittuaan. Mies selitti, että käveli ulos haastattelusta, koska ei ollut ajatellut kyseistä kysymystä aiemmin. Mies ei kuitenkaan antanut suoraa vastausta kysymykseen haastattelun aikana.

Joker-elokuvalle povataan Oscar-ehdokkuuksia. (kuva: Youtube)

Joker-elokuvan ohjaaja Todd Phillips on aiemmin kertonut, että Phoenixilla oli tapana marssia ulos myös kuvauksissa kesken kaiken. Syynä oli ilmeisesti miehen tyytymättömyys omaan suoriutumiseensa, mutta miehen vastanäyttelijät alkoivat ajatella, että syy oli heissä.

Joaquin Phoenix on puolustanut elokuvan väkivaltakohtauksia aiemmin sanomalla, että elokuvan täytyy tuntua aidolta. Hän on myöntänyt, että elokuvan väkivalta on raaempaa kuin perinteisissä supersankarielokuvissa.

- Monissa elokuvissa väkivaltaan vain turtuu. Tapetaan 40 000 ihmistä, mutta se ei tunnu missään. Kun on kyse fiktiivisestä tarinasta fiktiivisessä maailmassa, haluat, että se tuntuu todelliselta. Kaiken tämän elokuvan väkivallan todella tuntee, Phoenix on sanonut.

Joker saa ensi-iltansa Suomessa 4. lokakuuta.

Lue myös: Tuore Jokeri-elokuva sai 8 minuutin suosionosoitukset ensi-illassa - Oscar-ehdokkuuksia povataan

Lue myös: "Onko tämä sinusta hauskaa?" - Jokeri-elokuvan viimeinen traileri säväyttää, katso

Lähteet: Digital Sky, Huffington Post

Kilpailut

Uusimmat