Kuva: AOP

Anna: Maria Veitola esittää terävän huomion Instagramista - jäätävä sivallus somen naisvaikuttajille

17.10.2019 11:45 - Iiro Myllymäki

Maria Veitola sanoo Anna-lehdelle, että Instagramin naiskuva on kuin suoraan 1950-luvulta.

Toimittaja ja televisiopersoona Maria Veitola, 46, on Instagramissa hyvin seurattu henkilö. Naisen kuvavirtaa seuraa yli 120 000 ihmistä. Palvelussa nainen jakaa arkisia selfieitä, avautuu vaikeistakin asioista, markkinoi televisio-ohjelmiaan ja välillä jakaa myös materiaalia 7-vuotiaasta pojastaan. Maria Veitolan Instagram-feedi poikkeaa monen muun somevaikuttajan tarkoin harkitusta ja värisävyiltään yhtenevästä Instagram-ulkoasusta.

Nainen kertoo Anna-lehden haastattelussa, että hän julkaisee Instagramiin kuvia spontaanisti.

- Laitan usein Instagramiin valokuvan, kun olen juuri herännyt. Sillä tavalla olen halunnut näyttää, että tällainen on 46-vuotias nainen juuri heränneenä, tukka pystyssä ja tyynyn kuva naamassa, Veitola sanoo Annalle.

Maria Veitola on seurannut huolestuneena, millainen materiaali Instagramissa menestyy ja millaista kuvaa naiset haluavat palvelussa itsestään välittää. Veitolan näkemyksen mukaan naiset ovat ottaneet Instagramissa askeleen taaksepäin.

- Minua huolestuttaa Instagramin naiskuva. Instassa on palattu kotirouva- ja edustusvaimoelämään, joka on kuin 1950-luvulta. Nainen sisustaa upealla tavalla kotiaan ja vaihtaa tekstiilejä vuodenaikojen mukaan; loihtii uskomattomia brunsseja; keikistelee jatkuvasti vaihtuvissa vaatteissaan ja käsilaukuissaan kivoissa asennoissa ympäri maailmaa. Miten voi olla, että tuollaista elämäntyyliä ja naiskuvaa esitetään tavoiteltavana? Eihän kukaan normaali töissä käyvä nainen ehdi elää noin. Ei ihme, että Instagram aiheuttaa erityisesti nuorille naisille velkaantumista ja itsetunto-ongelmia, Veitola lataa.

Maria Veitola tiedostaa, millä tavalla somevaikuttajat tapaavat puolustautua tällaiselta kritiikiltä. Heidän mukaansa somekuvien ottaminen ja valmisteleminen on totista työtä.

- Mutta voisiko naisen työ olla jotakin muuta kuin esittää kaunista kodinhengetärtä? Kunpa useampi meistä vaikuttajista käyttäisi ääntään niin, että näkyisi jotkin muutkin arvot kuin se, että naisella pitää olla koko ajan upeaa, Veitola sanoo.

Lue myös: Maria Veitola teki hätkähdyttävän löydön kotipihaltaan - miten sinä olisit toiminut?

Lue myös: Maria Veitolalta räävitön lomapäivitys: "Näitä ei pitäisi laittaa lähellekään peppureikää"

Lähde: Anna

Kilpailut

Uusimmat