Kuva: AOP

Tänään tv:ssä: Kenties tuntemattomin parhaan elokuvan Oscarilla palkittu leffa - hävisi Avatarille

27.10.2019 07:15 - Iiro Myllymäki / iiro.myllymaki@bauermedia.fi

The Hurt Locker sai kriitikot puolelleen, mutta yleisön kiinnostus oli vähäistä.

Olet varmasti kuullut Avatar-elokuvasta, mutta oletko kuullut elokuvasta nimeltään The Hurt Locker. Molemmat elokuvat kilpailivat vuoden 2010 Oscar-gaalassa parhaan elokuvan palkinnosta, joka meni lopulta sotaelokuva The Hurt Lockerille.

Tänään televisiossa esitettävä toimintadraama seuraa Yhdysvaltain maavoimien pomminraivaajaryhmän toimia Irakin sodan aikana. Ryhmä riskeeraa henkensä toinen toistaan vaarallisimmissa tilanteissa ja näkee sodan kauhut.

Kriitikoiden arvostama, suhteellisen pienellä budjetilla tehty elokuva ei saanut yleisöä elokuvateattereihin läheskään siinä määrin kuin mammuttimainen menestyselokuva Avatar. James Cameronin ohjaama Avatar nousi kaikkien aikojen tuottoisimmaksi elokuvaksi ohi miehen aiemman Titanic-elokuvan. Sittemmin ennätyksen on onnistunut rikkomaan Avengers: Endgame -elokuva tänä vuonna. Avatar keräsi noin 2,5 miljardin euron lipputulot siinä missä The Hurt Locker sai kasaan noin 44 miljoonaa euroa.

Time-lehti on listannut mieleenpainuneimpia kamppailuja parhaan elokuvan Oscar-kategoriassa, ja The Hurt Lockerin sekä Avatarin taisto on nostettu mukaan. Time kirjoittaa, että sotadraama on kaikkien aikojen epäsuosituin ja vähiten katsottu parhaan elokuvan Oscarilla palkittu leffa. Oscar-taistossa draamaa tarjosi myös se, että The Hurt Lockerin ohjaaja Kathryn Bigelow oli James Cameronin ex-puoliso. Ex-kumppanit tosin eivät suhtautuneet kamppailuun verisesti, vaan kannustivat toisiaan matkalla kohti Oscar-gaalan jännittävää huippuhetkeä.

Voit katsoa The Hurt Locker -leffan trailerin alta. Jos se ei näy alla, klikkaa tästä.

The Hurt Locker
21.00
Sub

Lue myös: Avatar-teemapuisto lumoaa kauneudellaan - katso

Lue myös: 10 joulun odotetuinta elokuvaa - luvassa kaikkea kauhusta rakastetun suosikkianimaation jatko-osaan!

Lähteet: Time, Box Office Mojo

Kilpailut

Uusimmat