Kuva: Emmi Moilanen

Yksinoloa opetteleva Laura Voutilainen elämänmuutoksestaan: "Opin joka päivä uutta"

25.10.2019 17:15 - Iiro Myllymäki

Laura Voutilainen haluaa oppia olemaan itse itsensä paras ystävä.

Laulaja Laura Voutilainen, 44, kertoi viime vuonna 2018 kesällä elävänsä tilanteessa, jossa hän ei omista juuri mitään. Nainen kertoi asuvansa vuokralla Helsingin keskustassa ja olevansa täysin uudenlaisessa elämäntilanteessa. Nyt Laura Voutilainen kertoo Voice.fi:lle, että hänen elämäntilanteensa on muuttunut näistä ajoista. Nyt nainen asuu Espoossa omistamassaan paritalohuoneistossa. Hän myöntää, että vuokra-asuminen tuntui hänestä oudolta.

- En ole vuokra-asumisen kannalla. Olen aina ajatellut, että pitää omistaa. Koen, että vuokralla voi asua vain väliaikaisesti. En halua heittää sillä lailla rahaa hukkaan. On parempi omistaa oma koti, ja sille saa sitten tehdä, mitä haluaa, Voutilainen sanoo.

Voutilainen on asunut asunnossaan nyt vähän alle vuoden verran. Sisustaminen on vielä meneillään, etenkin pihahommia riittää. Nainen asuu yksin. Yksin asuminen on opettanut naiselle paljon uutta hänestä itsestään. Kun ruuhkavuodet on ohi, on aikaa keskittyä omiin tarpeisiin.

- Tämä on erilainen elämäntilanne kuin koskaan elämässäni. Opin joka päivä uutta, ja siinä mielessä tilanne on tosi antoisa, Voutilainen sanoo.

(kuva: Emmi Moilanen)

Nainen on oppinut, miten suuri merkitys on sillä, että hyväksyy itsensä ja osaa antaa itselleen hyviä asioita. Hän haluaa olla itse oman itsensä ystävä.

- Näin oppii kysymään itseltään päivittäin, että mitä minä tarvitsen tänään. Tulin nuorena äidiksi, ja minun on täytynyt ensin kelata, mitä muut tarvitsevat. Siinä unohtaa helposti itsensä. Nyt on pitänyt opetella sitä, että olen oman elämäni tärkein henkilö, Voutilainen kuvailee.

Laura Voutilainen uskoo, että uusi suhtautuminen omaan itseen heijastuu myös musiikkiuralla. Hänen on nyt helpompi ilmaista omat mielipiteensä ja seistä täysillä niiden takana. Nainen esimerkiksi koki, että vauhdikkaampien hittien jälkeen hänellä oli tarve julkaista syvällisempää musiikkia. Tästä tajuamisesta on syntynyt naisen uusin singlebiisi Silmät kiinni ja tuleva joululevy.

Lue myös: Laura Voutilaisen jättihitiksi noussut kappale jäi melkein julkaisematta: 'Mietin, uskallanko'

Lue myös: Laura Voutilainen kertoo kiperimmät keikkatilanteensa: "En suostunut jatkamaan"

Kilpailut

Uusimmat