Kuva: Nelonen, Pyry Pietiläinen

Tänään Suurimmassa pudottajassa 12 tunnin haaste - yksi kilpailija luovuttaa intiimiongelmien takia

30.10.2019 07:15 - Milena Raappana

Kilpailussa kisaajien pitää polkea 12 tunnin aikana mahdollisimman pitkä matka.

Tämän päiväisessä Suurin pudottaja Suomi -ohjelmassa nähdään hurja ja sinnikkyyttä vaativa 12 tuntia kestävä pyöräilykisa. Akseli Herlevin, Nina Mikkosen, Minttu Murphy-Kaulasen ja Niina Kuhdan täytyy polkea mahdollisimman pitkä matka 12 tunnin aikana. He eivät näe omaa tai muiden kilometrimäärää eikä heille anneta kilpailun aikana väliaikatietoja. 

Taktiikkansa kilpailijat saavat kuitenkin itse päättää ja taukoja saa pitää oman mielen mukaan. Herlevi ja Kuhta päättävät ensimmäisen tunnin jälkeen pitää ruokatauon, kun taas Mikkonen ja Kaulanen jatkavat polkemista. Heidän taktiikkansa on polkea tasaista tahtia mahdollisimman pitkään ja vähillä tauoilla. Herlevi ja Kuhta sen sijaan luottavat useamman tauon ja nopeatahtisen polkemisen taktiikkaan. 

Kun kisaa on enää neljä tuntia jäljellä Kaulasen tuskat yltyvät niin koviksi, että hänen täytyy jättää kisa kesken. Vaikka hänellä on kokemusta kestävyyspyöräilystä ja hän kokee olevansa lajissa vahvoilla, intiimialue ei enää kestänyt piinaavaa kilpailua.

- Ei minulla enää sellaista voitontahtoa tähän ole. Minulla on alapää ruvella ja niin pois päin, ettei riitä henkinen kantti, Kaulanen selittää pyörän selästä. 

- Kipu oli sanoinkuvaamattoman kova. Minullakin on kolme tyttöä, jotka olen kaikki alateitse synnyttänyt, niin pistäisin ne kaikki vaikka putkeen. Se kipu oli vain jäätävä ja vihlaiseva. Joka kerta, kun polkaisi, niin se kävi vain entistä kipeämmäksi. Vahinko oli tapahtunut, Kaulanen kertoi. 

Siispä hän päätti luovuttaa ja jätti kolme muuta kilpailijaa taistelemaan viimeisen punnituksen palkinnosta. Kisan voittaja saa äänestyksessä yhden äänen sijaan kaksi. Mutta kuka kisan lopulta vei?

Suurin pudottaja Suomi

20:00

Nelonen

Lue myös: Minttu Kaulasella ovela keino kääntää satelevat peniskuvat huumoriksi - "Antakaa tulla vaan"

Kilpailut

Uusimmat