Kuva: Lauri Kujanpää

Anna Abreu on nykyään kasvissyöjä - "Tuntuisi ällöltä ajatukselta laittaa liha suuhun"

21.11.2019 20:45 - Iiro Myllymäki

Eettiset syyt saivat Abreun muuttamaan ruokavaliotaan.

Anna Abreu, 29, kertoi juuri Voice.fi:n haastattelussa miettivänsä eettisyyttä ja ekologisuutta päättäessään esiintymisasujaan. Nainen haluaa käyttää mahdollisimman paljon samoja keikkavaatteita ja näyttää toiminnallaan esimerkkiä muillekin.

Nyt Abreu kertoo Sadun sunnuntaivieras -podcastissa, että eettiset valinnat näkyvät myös hänen lautasellaan. Nainen on ollut noin vuoden verran kasvissyöjä.

- En vain enää pystynyt syömään lihaa. Se oli luonnollinen siirtymä, ja se lähti eettisistä syistä. Tuntuisi ällöltä ajatukselta laittaa nykyään liha suuhun, Abreu kertoo Satu Kotosen haastattelussa.

Nainen on omien sanojensa mukaan huono kokki, ja kasvissyönnin alussa hän osasi kokata vain yhtä ruokaa. Nykyään hän suosii palvelua, joka antaa kasvisruokareseptejä koko viikon tarpeisiin ainesosaluetteloineen.

- Kasvisruoasta voi tehdä ihan älyttömän hyvää. Olen oppinut paljon hyviä vegereseptejä siitä palvelusta, Abreu sanoo.

Vegaaniksi nainen ei ole kuitenkaan ryhtynyt. Hän sanoo, että keikkailevana muusikkona vegaaniruokavalion noudattaminen olisi haasteellista.

- Jos menee vaikka johonkin Iihin keikalle, jo kasvissyöntikin on erittäin haastava laji. Monta kertaa on ollut tilanne, että olen sanonut olevani kasvissyöjä ja sitten minulle on tuotu kanaa. Sitten kun olen sanonut, että tosiaan olen kasvissyöjä, on sanottu, että syö nuo perunat ja ota kana pois, Abreu kertoo. 

Voit kuunnella Abreun koko haastattelun alta.

Lue myös: Anna Abreun kipeä suhdehistoria kuuluu uudella levyllä - "Uskalsin olla avoimesti oma itseni"

Lue myös: Anna Abreun paljastava keikka-asu hurmaa somessa - "Kuuma mimmi!"

Kilpailut

Uusimmat