Kuva: AOP

Tänään tv:ssä: Suosikkikomedia, jossa Jim Carrey nähdään silloisen kihlattunsa kanssa

25.11.2019 07:15 - Sallamaari Niittymäki

Jim Carrey tarjoilee illan elokuvassa tapansa mukaan hervotonta huumoria.

Vuonna 2000 ensi-iltansa saanut komedia Me kaksi & Irene onnistui saamaan Amerikan mielenterveysyhdistykset älähtämään juonellaan, jossa päähenkilön persoona jakaantuu kahtia tuon tuosta. Mielenterveysyhdistykset olivat sitä mieltä, ettei se antanut totuudenkuvaista mukaa skitsofreniasta.

Elokuva kertoo Charlie-nimisestä kiltistä poliisimiehestä, jota koko kaupunki pitää vitsinä. Vaimon lähtö laukaisee miehen persoonasta kuitenkin esiin toisen puolen: härskin, armottoman ja vastustamattoman "Hankin".

Charlie – ja Hank – saavat tehtäväkseen saattaa moottoripyörällään viehkon Irenen toiseen osavaltioon kuulusteltavaksi. Mutkia matkaan aiheuttavat pahat FBI-agentit, jotka ovat Irenen kintereillä. Lisäksi ongelmia Irenen ja Charlien orastavaan romanssiin aiheuttaa Hank, joka nostaa päätään aina, kun lääkkeiden vaikutus lakkaa.

Pääosan roolin esittää ”kuminaamaksikin” tituleerattu näyttelijä ja koomikko, Jim Carrey, 57. Irenen roolissa nähdään Renée Zellweger, 50, jonka kanssa Carrey oli myös kihloissa elokuvan ilmestymisen aikoihin.

Carrey ei ole itsekkään välttynyt mielenterveysongelmilta elämässään ja on paininut masennuksen kanssa. Näyttelijä on myös kertonut äitinsä voineen usein huonosti ja olleen koukussa kipulääkkeisiin Carreyn ollessa lapsi. Näyttelijä on kertonut rakastavansa nuorena jo muiden hauskuuttamista ja huomion keksipisteenä olemisesta. Huumorista tuli hänelle myös keino yrittää saada vanhempiensa olon paremmaksi.

Katso elokuvan traileri alta.

Me kaksi & Irene

SUB

Kello 21.00

Lue myös: Jim Carrey, 55, masennuksestaan: "Se ei voi enää hukuttaa minua"

Lue myös: Näyttelijä Renée Zellweger julkaisi ensimmäisen soololevynsä - kuuntele

Lue myös: Renee Zellweger kauneusleikkauksistaan: "Minua ei kiinnosta, mitä muut ajattelevat"

Lähteet: MTV ja People

Kilpailut

Uusimmat